İslami Direniş Hareketi Hamas: Batı Şeria’daki Direniş Ateşi Sönmeyecek

  • 16 Aralık 2018
  • 1.431 kez görüntülendi.
İslami Direniş Hareketi Hamas: Batı Şeria’daki Direniş Ateşi Sönmeyecek

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Eşref Nealive ve Salih El-Bergusi’nin şehit olduklarını açıklayarak, Batı Şeria’da direniş ateşinin sönmeyeceğini ve suikastların hareketi yolundan döndüremeyeceğini ifade etti.

Hamas Hareketi bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, en değerli mücahitlerinden ikisinin şehit olduğunu açıkladı.

Bildiride, kahraman şehit Eşref Nealive’nin Barkan bölgesinde gerçekleştirdiği eylemin ardından dokuz haftayı aşkın bir süre işgal güçlerinden kaçmayı başardığı kaydedildi.

Bildiride ayrıca şehit Salih El-Bergusi’nin de geçen hafta Ramallah’ın kuzeyindeki Ofra Yerleşkesi yakınlarında Siyonist askerlere ateş açma eylemini gerçekleştirdiği belirtildi.

Hamas, işgal sona erene ve Filistin halkı gasp edilen tüm haklarını geri alana kadar Batı Şeria’da direniş ateşinin sönmeyeceğini söyledi.

İşgal güçlerinin suikastlarının direnişe silah bıraktıramayacağını bildiren Hamas, Filistin halkının ne pahasına olursa olsun işgale karşı direnişini sürdüreceğini belirtti.

Hamas, Filistin halkını direniş sancağı altında toplanmaya davet ederek, şehitlerin intikamının işgalcilerden mutlaka alınacağını açıkladı.

Filistin İslami Cihad Hareketi tarafından yapılan açıklamada ise, zalim Siyonistlere karşı kutsal direniş ve cihadın devam edeceği ve Batı Şeria’daki kahramanların tüm engellere rağmen zafere ulaşacağı belirtildi.

Açıklamada, “İşgalci güçlere karşı kendi topraklarını korumak için mücadele eden, Siyonistlerin terör ve katliamlarına karşı duran tüm halkımızı selamlıyoruz. Dökülen temiz kanlar heder olmayacaktır. Dökülen kanlar bizim ve boyun eğip teslim olmayı reddeden tüm özgürlerin omuzlarındaki bir emanettir” denildi.

Bergusi ve Nealive gibi şehitlerin kanlarıyla Filistin haritasını çizdiklerinin vurgulandığı açıklamada, Mahmud Abbas yönetimindeki Filistin Yönetimine de ağır eleştiriler yöneltildi.

Öte yandan, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nehale de dün akşam katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin yönetiminin Batı Şeria’daki hareketlerinin işgalci İsrail ve Yahudi yerleşimcilerin çıkarlarına hizmet ettiğini söyledi.

İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi projesinin çöktüğünü kaydeden İslami Cihad lider, Batı Şeria’da yaşanan durumun bunun en büyük belirtisi olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.