İslami İran Cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulu üyeleri, İmam Humeyni’ye olan ahitlerini tazelediler

  • 31 Ocak 2016
  • 980 kez görüntülendi.
İslami İran Cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulu üyeleri, İmam Humeyni’ye olan ahitlerini tazelediler

İslami İran Cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulu üyeleri, “Şafak’ta 10 Gün” eşiğinde, İran İslam Cumhuriyetinin kurucusu rahmetli İmam Humeyni’nin türbesini ziyaret ederek, İmam’ın ülküleri ile olan ahitlerini tazelediler.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve bakanlar kurulu bugün sabah saatlerinde, rahmetli İmam Humeyni’nin haremine girişte, İran İslam Cumhuriyeti Kurucusunun Makberesi Yönetim Müdürü Huccetul İslam Seyyid Hasan Humeyni tarafından karşılandı ve ardından rahmetli İmam Humeyni’nin kabri başına giderek fatiha okudu ve Allah Taala’dan rahmet dilediler.

Cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulu üyeleri ardından hükümet şehitleri, İslam İnkılabı dönemi şehitleri ve kutsal savunma savaşı şehitlerinin mezarlarını da ziyaret ederek fatiha okudu ve şehitlerin anısını saygıyla andı.

Rahmetli İmam Humeyni 1 Şubat 1979 tarihinde 15 yıllık bir sürgün hayatından sonra İran’a geri döndü ve bu dönüşünden 10 gün sonra 11 Şubat 1979 tarihinde de İslam İnkılabı kesin zafere ulaştı ve bu ön günlük dönem “Şafakta on gün” adıyla her yıl İslam İnkılabının zafer günleri olarak kutlanmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.