İslami İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı: Şehit Süleymani suikast dosyasının takipçisiyiz

  • 11 Haziran 2020
  • 1.329 kez görüntülendi.
İslami İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı: Şehit Süleymani suikast dosyasının takipçisiyiz

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Muhsin Baharvand, Dışişleri Bakanlığı Amerika terör ordusunun şehit komutanı General Kasım Süleymani’ye düzenlediği suikast cinayetinin takipçi olduğunu açıkladı.

Perşembe günü muhabirimize açıklama yapan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Baharvand, Dışişleri Bakanlığı bünyesinde İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani suikastı ile ilgili soruşturma tamamlandığını belirterek, yargı süreci tamamlandıktan sonra dosyayı uluslararası mahkemelere taşıyacaklarını belirtti.

Baharvand şöyle ekledi:

Bu suç ilk önce yerli mahkemelerde ve ardından uluslararası mahkemelerde gündeme getirilir ve başta Yargı Erki, davacı taraf olarak İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu, Başsavcılık, İstihbarat Bakanlığı olmak üzere ulusal kurumlarda sağlanan koordinasyonun ardından dosya uluslararası mahkemelerde ele alınacaktır.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani 3 Ocak 2020’de Iraklı resmi yetkililerin daveti üzerine bu ülkeye gittiği sıralarda Irak Haşdi Şabi Komutanı Ebu Mehdi Mühendis ve beraberindeki 8 kişi ile birlikte ABD terör ordusunun düzenlediği suikastte şehit düştü.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.