İslami İran Meclis Başkanı Galibaf: Amerika ve siyonist İsrail bölgenin güvensizliğinin başlıca sebepleridirler

  • 14 Eylül 2020
  • 1.270 kez görüntülendi.
İslami İran Meclis Başkanı Galibaf: Amerika ve siyonist İsrail bölgenin güvensizliğinin başlıca sebepleridirler

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Amerika ve siyonist İsrail rejiminin bölgenin güvensizliğinin başlıca unsurları olduğunu bildirdi.

Galibaf, dün akşam İran cumhurbaşkanı, Yargı kurumu başkanı ve meclis başkanı arasında yapılan üçlü oturumunun ardından basına yaptığı açıklamada, Amerika ve siyonist İsrail rejiminin, Fars Körfezi bölgesindeki Arap ülkelerinin işgalci İsrail rejimi ile ilişkilerini normalleştirmeleri adeta zorunlu ve dayatmacı bir şekilde yapmaya  çalışmakla suçladı.

Galibaf, Amerika Birleşik Devletleri ve Siyonist rejim İsrail’in bölgede şeytani işler peşinde olduklarını ve de bölgeyi istikrarsızlaştırmak istediklerini söyledi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani de, sözkonusu toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, toplantıda, Fars körfezi bölgesinin durumu, ABD ve ırkçı İsrail’in bölgedeki senaryoları üzerinde görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.

İran yargı kurumu başkanı Reisi de, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, bugün düşmanın  İran’a karşı iktisadi, psikolojik ve medya savaşı yöntemleriyle halkı  ümitsiz kılmaya çalıştığını ve ülkenin ekonomisi ve sosyal hayatında  ihlaller çıkarmaya çalıştığını, böyle bir durumda ülkenin bütün birimlerinin  ortak hareket etmesinin kaçınılmaz  bir zaruret olduğunu söyledi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.