İslami İran: Yemen’deki saldırılar son bulmalı ve siyasi çözüm yolu bulunmalıdır

  • 14 Kasım 2019
  • 581 kez görüntülendi.
İslami İran: Yemen’deki saldırılar son bulmalı ve siyasi çözüm yolu bulunmalıdır

İran dışişleri bakanının siyasi işler üst düzey yardımcısı Ali Asger Haci, Yemen’de savaşın ve muhasaranın son bulması ve Yemenliler arasında diyalogların başlamasını Yemen’de soruna siyasi çözüm bulmak için zaruri olarak niteledi.

Ali Asger Haci, dün Tahran’da İsveç’in Yemen işleri özel temsilcisi Peter Semneby ile görüşmesinde, ‘İran’ın Yemen’de  barış ve sebatın sağlanması için her türlü girişimi desteklediğini’ söyledi.

Haci, ayrıca Yemen Ensarullah hareketinin  Stocholm  anlaşmasına bağlı kalması ve bu anlaşmanın tek taraflı olarak yürürlükte olduğunu hatırlatarak, Suudi rejiminin liderliğindeki koalisyonun anlaşmayı çiğnemesini eleştirdi ve ‘uluslararası toplumun takibiyle bu anlaşma tam olarak yürürlüğe girmelidir’ dedi.

Sözkonusu görüşmede İsveç’li yetkili de, Stocholm anlaşmanın Yemen’deki buhrana taraf olanlarca kabul edildiğini  belirterek, İsveç ve İran’ın Yemen buhranının son bulması için  işbirliğini sürdüreceğini söyledi.

Suudi rejiminin elebaşını çektiği koalisyon güçlerinin ABD ve diğer batılı ülkelerin de desteğini alarak mart 2015’ten bu yana Yemen’e başlattıkları savaşta bu zamana kadar en az  16 bin Yemenli sivil ölürken  onbinlercesi yaralanmış ve milyonlarca Yemenli de evinden barkından olmuştur. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.