İslâmî Kitle Öğrencileri Soğuk Hava Şartlarına Rağmen Sivil Dayanışma Eylemini Sürdürüyor…

  • 09 Ocak 2015
  • 1.082 kez görüntülendi.
İslâmî Kitle Öğrencileri Soğuk Hava Şartlarına Rağmen Sivil Dayanışma Eylemini Sürdürüyor…

Batı Şeria bölgesinde bulunan Kudüs ve Beir Zeit üniversitelerindeki İslâmî Kitle mensubu öğrenciler soğuk hava şartlarına rağmen özerk yönetim polislerinin ve istihbaratının baskılarına tepki amaçlı sivil dayanışma eylemini sürdürüyor. Öğrenciler isteklerinde haklı olduklarını ve mücadelelerini de Abbas yönetiminin tüm baskılarına rağmen ısrarla sürdüreceklerini ifade ediyorlar.

Öğrencilerin tepkileri Abbas yönetimine mensup polis ve istihbarat teşkilatlarının İslamî kitle mensubu öğrencileri hedef alan siyasi amaçlı baskınlarına ve tutuklamalarına karşı. Abbas yönetimine bağlı güçler bu üniversitelerde Filistin İslâmî Direniş Hareketi’ni temsil eden İslâmî Kitle organizasyonu bünyesinde sivil etkinlikler düzenleyen öğrencilerin çalışmalarından rahatsız oluyor ve engellemek amacıyla bu çalışmaları organize edenlere karşı baskınlar düzenliyorlar. Şimdiye kadar düzenlenen baskınlarda bazen polisin ve istihbarat görevlilerinin üniversite yönetiminden açık izin almadan girme yetkisinin olmadığı alanlara bile girilerek tutuklamalar yapıldı. Öğrenciler bu tutuklamalara son verilmesini ve tutuklananların da serbest bırakılmasını istedi. Ancak bu konuda şimdiye kadar verilen taahhütler yerine getirilmezken tutuklamalara da devam edildi.

Bu durum karşısında öğrenciler de bir sivil dayanışma eylemi başlattı. Bugün (9 Ocak Cuma) 34 gününü tamamlayan eylemin öğrencilerin istekleri yerine getirilinceye ve siyasi sebeplerle tutuklanan öğrencilerin tümü özgürlüklerine kavuşturuluncaya kadar sürdürüleceği ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.