İslami Şura Meclisi: ABD, Suriye’de yenilecek

  • 15 Nisan 2018
  • 1.030 kez görüntülendi.
İslami Şura Meclisi: ABD, Suriye’de yenilecek

İslami Şura Meclisi temsilcileri bugün yaptıkları açıklamada, ABD ve müttefiklerinin Suriye’ye saldırısını kınayarak, ABD’nin geçen 7 senedeki gibi Suriye’de yenileceğini vurguladılar.

İslami Şura Meclisi temsilcileri bugün bir açıklama yaparak, ABD ve müttefiklerinin Suriye’ye füzeli saldırısını kınadılar.

Açıklamada, küresel şer ekseni olan ABD’nin, İngiltere ve Fransa’nın işbirlikçiliğiyle Yüce İslam Peygamberi’nin -saa- mübarek Biset gününde Suriye’ye saldırarak, İslam ümmetine karşı düşmanlık ve husumetinin duruk noktasını göstermiş olduğu bildirildi.

Açıklamada, Amerikalılar’ın geçen 7 senede Suriye’deki vekalet savaşını komşu ülkelerdeki askeri üste on binlerce teröristi eğitip, kullanmasına ve Avrupalı ve bölgesel müttefiklerinin geniş imkanlarına devreye sokmasına rağmen halk tarafından seçilmiş Suriye hükümetini değiştirmeyi başaramadıkları ifade edildi.

İslami Şura Meclisi temsilcileri ayrıca; “Amerikalılar bugün Suriye krizi siyasi çözüm ve bu ülke halkının zafer kazanmasının eşiğindeyken bir kez daha İngiltere ve Fransa’nın desteğiyle Suriye’ye füzeli saldırı düzenlediler” açıklamasında bulundular.

Açıklamanın devamında ayrıca bazı Arap ve İslam ülkelerinin ABD’nin cinayetini destekleyip, hoş karşılamalarının çok esef verici olarak nitelendi, bunun İslam ümmeti arasında nefret dalgası oluşturduğu kaydedildi.

İslami Şura Meclisi milletvekilleri meclisin bugünkü oturumu açılışında Amerika, Fransa ve İngiltere’ye karşı sloganlar atarak Suriye aleyhindeki saldırılarını kınadılar.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani’nin ABD, Fransa ve İngiltere tarafından dün yapılan Suriye saldırısına yönelik gerçekleştirdiği konuşmanın ardından milletvekilleri Meclis’in açık oturumunun başlangıcıyla birlikte Amerika ile İngiltere’ye karşı sloganlar attı.

Bu merasimden önce Meclis Başkanı Laricani yaptığı konuşmada Amerika, Fransa ve İngiltere’nin Suriye aleyhindeki saldırısının vahşice olduğunu ve uluslararası düzene aykırı yapıldığını bildirdi.

Amerika, Fransa ve İngiltere ülkeleriyle  onların bölgesel ve uluslararası destekçilerine uyarıda bulunan İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, söz konusu ülkelerin Suriye’ye yönelik vahşi saldırılarının İslami Şura Meclisi tarafından kınandığını ve bu saldırılarının Suriye devleti ve milletinin terörizme karşı mücadelede daha da kararlı kıldığını bildirdi.

Söz konusu batılı üç ülkenin Suriye yönetimini kimyasal saldırıda bulunmakla suçlamasının arkasındaki asıl sebebin, Suriye yönetimi ve ordusunun teröristlere karşı yeni zaferler kazanmaları ve yeni bölgeleri teröristlerden geri almaları olduğunu belirten Ali Laricani, Suudilerin kendi milletinin malını hibe ederek Amerikalıları Suriye’yi bombalamaya teşvik ettiklerini söyledi.

Laricani, “maalesef uluslararası çevrelerde İslami vahdet ve insan hakları savunuculuğundan dem vuran ülkelerin, perde arkasında teröristlere tam destek vermekte ve öteki elleriyle de İslam halklarına saldırması için kendi mallarını küfür liderlerine takdim etmekteler” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.