Ä°slami Åžura meclisi ABD’nin bölgedeki terörist giriÅŸimlerine karşı mukabele tasarısı bütününü kabul etti

  • 13 AÄŸustos 2017
  • 1.089 kez görüntülendi.
Ä°slami Åžura meclisi ABD’nin bölgedeki terörist giriÅŸimlerine karşı mukabele tasarısı bütününü kabul etti

ABD’nin bölgedeki maceracı ve terörist eylemlerine karşı kanun teklifinin bütünü Meclis’te onaylandı.

Ä°ran Ä°slami Åžura meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Sözcüsü Hüseyin Nakavi Hüseyni, Amerikan karşıtı bu tasarının mecliste okunması ardından, Amerika’nın bölgedeki terörist ve maceracı giriÅŸimlerine mukabele tasarısında KOEP anlaÅŸmasının genel çerçevesinin korunduÄŸunu ve bu tasarının içeriÄŸinin KOEP anlaÅŸmasından farklı olmadığını söyledi.

Kanun teklifine 240 milletvekili olumlu ve bir milletvekili çekimser oy verdi.

Teklifin onaylanması ile madde madde görüşülmesine geçilecektir.

Teklif çerçevesinde, Dışişleri, Savunma bakanları ile Devrim Muhafızları, Kudüs Güçleri ve Ordu, Milli Güvenlik Konseyi koordinasyonunda 6 ay zarfında ABD tehditleri karşısında genel stratejik plan düzenleyip Meclise sunmaları öngörülmektedir.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, hükümeti temsilen yaptığı açıklamada teklifin güçlü bir teklif olduğunu belirterek, ‘’Bizim ABD’ye karşı araçlarımız sadece KOEP çerçevesinde değildir ve İran ABD ile mücadelede bir çok imkana sahipti.

Irakçi, Dışişleri Bakanlığının teklifi onayladığını söyledi.

Irakçi Teklifin ABD düşmanlıklarına karşı oluştuğunu belirterek, teklifin ABD kongresinde İran aleyhine onaylanan kanundan daha güçlü olduğunu belirtti.

Teklifin sadece ABD ve vatandaşları için ambargolar uygulamadığını belki İran silahlı kuvvetleri ve bakanlıklarını ve ambargo uygulanan vatandaşlarına destekleri de kapsadığını söyledi.

Erakçi, ‘’Daha önce İslami Şura Meclisi tarafından KOEP’in çiğnenmesi durumunda hükümetin uygun karşılık verme onaylanan kanun mevcuttur ve o kanun çerçevesinde de KOEP’in açık olarak çiğnenmesi durumunda nükleer programın yeniden canlanması yönünde hareket edilmesi öngörülmektedir’’ dedi.

Teklif 9 bölüm ve 27 maddeden oluşmaktadır.

Amerika senatosu 15 Haziran tarihinde Ä°ran’a karşı düşmanca tutumunun devamında Ä°ran’a karşı yeni geniÅŸ kapsamlı yaptırım kararı almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.