İslami Vahdet Konferansı kapanış bildirisi

  • 18 Aralık 2016
  • 1.106 kez görüntülendi.
İslami Vahdet Konferansı kapanış bildirisi

Tahran’da düzenlenen 30. Uluslararası Ä°slami Vahdet Konferansı düngece yayınlanan kapanış bildirisiyle sona ererken bildiride, Ä°slam ülkeleri aleyhinde her türlü tefrika ve komplolara karşı Müslümanlar ve Ä°slam dünyasının uyanık ve birlik içinde olması gerektiÄŸine vurgu yapıldı.

Ä°RNA’nın haberine göre, 27 maddeden oluÅŸan kapanış bildirisinde,  oturuma katılanların üç gün boyunca  İslam ülkelerinde yaÅŸanan son geliÅŸmeleri ele aldıkları, Ä°slam dünyasındaki çatlakların ortadan kaldırılması için programların uygulanmaya koyulmasının zaruri olduÄŸuna vurgu yapılarak bu konuda çaÄŸrıda bulunuldu.

Katılımcılar  bildiride ayrıca, tekfirci girişimler ve onun müslümanların saflarını zayıflatmadaki etkisi, çeşitli mezhepler aleyhinde düşmanlığı ve kan dökme ve kin oluşturma gibi konuları ele alırlarken, tekfirci düşüncenin müslümanlar arasında vahdetin önündeki en büyük tehlike olduğuna  temasla bütün  İslam mezheplerinin İslami vahdete inanmaları gerektiği belirtilerek, tekfircilere karşı mücadeleye önem vermeleri istendi.

Bildiride, İslam dünyasını zillete sürüklemek isteyen ve İslam dünyasında  tefrika çıkarmak isteyen sömürgecilerin ve tağutilerin  komplolarını  hayata geçirmek için tekfirci ve bölgesel ve uluslararası diğer İslam düşmanlarıyla çok yakın işbirliği içinde olduklarına yer verilirken, müslümanlardan yaşanan bu komplolar ve planlar karşısında uyanık, basiretli ve dikkatli olmaları istendi.

Bildiride ayrıca  Irak ve Suriye halklarının teröristlere karşı zaferleri tebrik edilirken, iki ülkenin  fedakarlıklarını sürdürmesi temenni edildi ve Ä°slam ümmetinden Irak ve Suriye’de sebat ve güvenliÄŸin  en kısa zamanda saÄŸlanması için destek verilmesi çaÄŸrısı yapıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.