İslam’ın terörizmle alakası yok

  • 18 Temmuz 2016
  • 783 kez görüntülendi.
İslam’ın terörizmle alakası yok

İran Yargı Erki Başkanı, İslam’ın terörizmle bir alakası olmadığını ve “İslamcı terörizmin” IŞİD ve tekfirci grupları destekleyen Batılılar’ın düşüncesinden kaynaklandığını ifade etti.

İran Yargı Erki Başkanı Ayetullah Sadık Amoli Laricani, bugün üst düzey yargı yetkilileri ile yaptığı toplantıda, bazı Batılı ülkelerin “İslamcı terörizm” tabirini yaygınlaştırmaktan amacının İslamofobiyi yaymak olduğunu belirtti.

Ayetullah Amoli Laricani, masum insanların ölümüyle sonuçlanan Fransa’da son sıralardaki terör saldırısı ve Türkiye’deki başarısız darbe girişimine işaretle, İran’ın ilkeli ve rasyonel tutumunun ülkeler ve halk tarafından seçilmiş devletlerin istikrar, emniyet ve huzurunu bozacak her türlü hareketi kınamak olduğunu vurguladı.

İran Yargı Erki Başkanı ayrıca, Türkiye yönetiminin Siyonist rejim ile dostluk kurma planı ve direniş cephesinde yer alan Suriye’ye karşı koyma çabasını Ankara devlet adamlarının bir hatası olarak niteledi.

İyi ve kötü terörist olmadığına dikkat çeken Amoli Laricani, dünyanın neresinde olursa olsun terörizmin kötü olduğunu, ancak Batılı ülkelerin terörizme karşı mücadelede ciddi olmadığını ve ikili davrandığını kaydetti.

İran Yargı Erki Başkanı ayrıca, çıkarlarını temin etmek amacıyla, IŞİD’in Batılı ülkelerin desteğiyle kurulduğunu sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.