İsmail Heniyye: Amerika’nın hedefi Filistin meselesini tamamen imha etmektir

  • 27 Aralık 2017
  • 927 kez görüntülendi.
İsmail Heniyye: Amerika’nın hedefi Filistin meselesini tamamen imha etmektir

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın siyasi büro başkanı İsmail Heniyye, Amerikan devletinin İslam ümmetine düşmanlığından dolayı, Filistin meselesinin tamamen yok edilmesinden ve bölgenin yapısı ve hüviyetini değiştirme hedefinde olduğunu söyledi.

Lübnan el’Meyadin tv kanalına göre, Heniyye dün Gazze’de HAMAS üst düzey yetkilileri ve Gazze’de ileri gelen aşiretlerin liderlerinin katıldığı oturumda yaptığı konuşmada, Amerikan başkanı Trump’ın Kudüs’ü terör rejimi İsrail’in başkenti olarak resmiyette tanıma kararının, çok açık bir şekilde Filistin milleti, Arap ve İslam ümmetinin haklarına tecavüz olduğunu söyledi.

Heniyye, son bir kaç gündür siyonist yetkililerin yaptığı art ardına açıklamalara işaretle, bu durumun Filistin meselesi aleyhinde komploları ortaya koyduğunu ve onların Batı Yaka’da yahudiler için 300 binlik yeni konut projesinin de siyonistlerin mahiyetini gösterdiğini söyledi.

HAMAS siyasi büro başkanı, Amerika’nın komplolarından birinin Ortadoğu bölgesinin mahiyetini tamamen değiştirmek olduğunu belirterek, ‘Amerika’nın bir diğer hedefinin Filistin halkının diğer milletlerle olan derin ilişkilerine darbe indirmek olduğunu söyledi.

Heniyye, Kudüs ve Batı Yaka’da yahudiler için yeni konutların yapılmasının gerçekte ‘Büyük Kudüs’ projesinin bir parçası olduğunu belirterek, böylece bu bölgelerde Filistin halkına siyonist İsrail’in kanunlarının dayatılmak istendiğini belirterek bu gelişmenin Amerika’nın Filistin Meselesi’ni tamamen ortadan kaldırmaya dayalı hedefini gösterdiğini söyledi.

Heniyye, Fetih hareketi ile uzlaşı sürecine de değinerek, elimize geçen bilgiler, düşmanların Gazze Şeridi ile Batı Yaka arasında ihtilaf oluşturmaya çalıştığını, Kudüs’ün muhasarası ve Filistinli mültecilerin topraklarına geri dönmesini iptal gibi bir komployla meşgul olduğunu gösterdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.