İsmail Heniyye: Filistin Direnişi Pusuda Bekliyor

  • 16 Temmuz 2018
  • 1.647 kez görüntülendi.
İsmail Heniyye: Filistin Direnişi Pusuda Bekliyor

Haniyye, şehit çocuklar Luey Kahil ve Emir En-Nimre için dün Gazze’de düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Gazze Şeridi’nde ateşkes haline yeniden dönülmesi için dün akşam birçok çevrenin devreye girdiğini belirterek, “Direnişin sözü daha üstündü” dedi

Hamas lideri, Filistin direnişinin işgalci düşmana misillemesinin birçok çevreyi harekete geçirdiğini, üç savaşta direnen Gazze’nin yeni zaferler kazanmaya gücünün yeteceğini belirtti.

İşgal güçlerinin yeni çatışma kuralları dayatmaya çalıştığını bildiren Haniyye, Filistin direnişinin pusuda beklediğini ve işgal güçlerine derhal karşılık vereceğini, işgalci düşmanın hesaplarını bozacağını ve ona kendi denklemini kabul ettireceğini söyledi.

Haniyye, Filistin direnişinin Filistin davası ve Gazze davası için büyük bir hareketliliğe yol açan barışçıl Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerini koruduğunu bildirdi.

Uluslararası toplumun ve bölgesel güçlerin Büyük Dönüş Yürüyüşü nedeniyle yol ayrımında olduğunu belirten Haniyye, “Gazze dosyası güçlü bir şekilde masaya konuldu. Ya ablukayı kaldıracaklar ya da daha şiddetli gösterilere maruz kalacaklar” dedi.

Haniyye, Yüzyılın Anlaşması’nın ölü doğduğunu ve Büyük Dönüş Yürüyüşü nedeniyle sallantıda olduğunu ifade etti.

Yaşanan acılara ve alınan yaralara rağmen zafer yolunda ilerlediklerini vurgulayan Haniyye, barışçıl gösterilerin amacına ulaşıncaya kadar süreceğini açıkladı.

Siyonist Yerleşkeler Yanıyor

Filistinlilerin gönderdiği yanan balonlar ve uçurtmalar, Siyonist yerleşkelerde yangına yol açtı.

Siyonist rejim medyası, itfaiyecilerin bugün sabah saatlerinden itibaren yanan uçurtmaların sebebiyet verdiği yangınları sündürmeye çalıştığını duyurdu.

Şimdiye kadar yanan balonlar ve uçurtmaların yol açtığı yangınların maliyeti işgal rejimi için 2.5 milyon dolar olmuştur.

Yanan balonlar ve uçurtmalar, Siyonist yerleşimcilerinin çiftlikleri ve bahçelerinden binlerce hektarın yanmasını yol açmıştır.

Eski İsrail Bakanlarından Hamas Liderlerine Suikast Çağrısı

Bu arada Siyonist rejimin muhalefet partilerinin bazı üyeleri, işgal rejimi Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu, Gazze’de Hamas hareketine karşı zayıf davrandığı gerekçesiyle eleştirdiler.

İsrail’in eski Savaş Bakanı Amir Birtez, Netanyahu’dan, Gazze’den füzelerin atıldığı için Hamas liderleri ve yetkililerine yönelik yeniden suikasta başlamasını istedi.

Siyonist rejimin eski Başbakanı Ehud Barak da, Netanyahu’nun sadece konuştuğunu ve Gazze sınırındaki yerleşkelerde yaşayan yerleşimcilerin güvenliği için hiçbir şey yapmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.