İsmail Heniyye: Mühendis El-Bataş’ın Şehit Edilmesinden Mossad Sorumludur ​

  • 22 Nisan 2018
  • 1.948 kez görüntülendi.
İsmail Heniyye: Mühendis El-Bataş’ın Şehit Edilmesinden Mossad Sorumludur ​

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı, mühendis Fadi El-Bataş’ın özel bir şehit olduğunu ifade ederek, Malezya’da şehit edilmesinden Mossad’ın sorumlu olduğunu söyledi.

Heniyye, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde şehidin ailesine taziye ziyareti sırasında Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, mühendis El-Bataş’ın davasına, halkına, ümmetine ve tüm insanlığa hizmet için ilim, davet ve iman yolunda şerefli bir tarih yazdığını ifade etti.

Hamas’tan bir heyetin Malezyalı yetkililerle görüşmelerde bulunmak ve cinayetle ilgili tüm ayrıntıları öğrenmek için Malezya’ya gittiğini açıklayan Heniyye, El-Bataş’ın ilim ve marifet yolunda verdiği hizmetler dolayısıyla Malezya’da Başbakanlık’tan ödül alan ilk Arap bilim adamı olduğunu belirtti.

Heniyye, “Şehit mühendis büyük bir kayıp. Fakat bu Gazze Şeridi sınırından ve tüm Filistin topraklarından Malezya’ya uzanan şehadet yolu” dedi.

Hamas’ın Malezya hükümetinden suikastla ilgili soruşturma açılmasını istediğini kaydeden Heniyye, soruşturma sonucunu Filistin halkına ve İslam ümmetine açıklayacaklarını söyledi.

İşgalci düşmanın daha önce de Filistin halkının ve ümmetin bilim adamlarını hedef aldığına işaret eden Heniyye, Malezya hükümetinin yürüteceği soruşturma sonunda cinayetin arkasından Mossad’ın çıkacağına inandıklarını dile getirdi.

Filistinli elektrik mühendisi Fadi El-Bataş dün Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da evinden çıkıp sabah namazı için camiye giderken kimliği belirsiz iki kişi tarafından şehit edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.