İsmail Heniyye: “Yüzyılın Anlaşması”na Karşı Ulusal Strateji Geliştirmeliyiz

  • 06 Mart 2018
  • 1.117 kez görüntülendi.
İsmail Heniyye: “Yüzyılın Anlaşması”na Karşı Ulusal Strateji Geliştirmeliyiz

 Ray el-Yevm’in haberine göre, HAMAS Lideri İsmail Heniyye dün Filistinli grupların liderleri ile bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada; Filistin meselesinin korunması ve Yüzyılın Anlaşması ile mücadele için ulusal bir stratejinin geliştirilmesi amacıyla ulusal kurtuluş konferansının düzenlenmesini istedi.

HAMAS’ın kıdemli üyelerinden İsmail Heniyye de Aksa televizyon kanalına yaptığı açıklamada; ulusal kurtuluş konferansının önceliklerinden, Filistin ve Filistin dışında direniş cephesinin Yüzyılın Anlaşması denen şey ve Filistin meselesini tehdit eden tehlikelerle mücadele etmek olduğunu kaydetti.

ABD yönetiminin Filistin meselesini Siyonist rejimin lehine çözmek için üzerinde çalıştığı yeni anlaşmaya “Yüzyılın Anlaşması” deniyor.

HAMAS lideri; ulusal kurtuluş konferansının Filistin’de ulusal barış peşinde olduğunu vurguladı.

Rıdvan, Heniyye’nin bu toplantıda; Filistinli grupları, Filistin’de barış ile ilgili son gelişmeler ve HAMAS heyetinin Kahire’ye son sırada yaptığı ziyareti hakkında bilgilendirdiğini ifade etti.

Geçen Çarşamba gün HAMAS yaptığı açıklamada, İsmail Heniyye başkanlığında bir heyetin Kahire’ye 20 gün süren ziyaretini başarıyla sonlandırdığını duyurdu.

Bu açıklama uyarınca, HAMAS heyeti ziyaret sırasında, barış, Gazze’deki krizler ve Filistin meselesini tehdit eden tehlikeler hakkında Mısırlı yetkililerle görüşmelerde bulundu.

Fetih ile HAMAS arasında geçtiğimiz 12 Ekim’de Mısır’ın gözetiminde önceki anlaşmaları uygulamak için barış anlaşmasına imza attılar, ancak anlaşmazlıklardan dolayı, bu anlaşma tam olarak henüz uygulanmış değil.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.