İsmail Heniyye’den Şehit Ebu Marya’nın Ailesine Taziye

  • 25 Temmuz 2015
  • 765 kez görüntülendi.
İsmail Heniyye’den Şehit Ebu Marya’nın Ailesine Taziye

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye dün (23 Temmuz Perşembe) siyonist işgalciler tarafından El-Halil’de gerçekleştirilen vahşi bir cinayetle şehit edilen Felah Ebu Marya’nın ailesine telefon ederek taziyelerini ve işgalci saldırganlara olan tepkilerini dile getirdi.

İsmail Heniyye, şehidin Vahid isimli kardeşiyle konuşarak işgalcilerin bu cinayetlerine herkesin tepkili olduğunu hatırlattı ve şehidin kanının yerde kalmayacağını ifade etti.

Felah Ebu Marya isimli Filistinli, Batı Yaka’nın El-Halil şehrinin kuzeyindeki Beyti Emr beldesinde bulunan evine işgal güçleri tarafından düzenlenen baskında gerçekleştirilen saldırıyla şehit edilmişti. Ebu Marya, işgalcilerin oğlu Muhammed’i tutuklamak istemeleri üzerine onlara engel olmaya çalıştığından dolayı işgalcilerin saldırılarına hedef olmuştu.

Şehit Ebu Marya’nın ailesini arayarak taziyelerini ileten İsmail Heniyye, Hamas’ın ileri gelenlerinden Abdulhalik En-Netişe’yi de işgal zindanlarından çıkarak özgürlüğüne kavuşması vesilesiyle arayarak tebriklerini iletti. İşgal güçleri En-Netişe’yi 28 ay idari hapisle zindanda tuttuktan sonra geçtiğimiz Salı günü serbest bırakmışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.