İsmail Heniyye’den Siyonist İşgalcilere: Nekbe’nin Yıldönümünde İnsan Tufanını Bekleyin

  • 21 Nisan 2018
  • 997 kez görüntülendi.
İsmail Heniyye’den Siyonist İşgalcilere: Nekbe’nin Yıldönümünde İnsan Tufanını Bekleyin

Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Filistin halkından 15 Mayıs’a denk gelen Nekbe’nin yıldönümünde 1948’de işgal edilmiş Filistin topraklarına doğru yapılacak büyük dönüşe hazırlık yapmasını istedi.

Dün Cuma namazından sonra Gazze’yi işgal altındaki Filistin topraklarından ayıran doğu sınırında yapılan Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne katılarak bir konuşma yapan Heniyye, işgalcilerin göstericileri tehdit etmelerine gönderme yaparak, “Nekbe’nin yıldönümünde Filistin içinde ve dışında, 1948’de işgal edilmiş Filistin toprakları sınırında toplanacak insan seline hazırlıklı olun” dedi.

Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün işgal altındaki Filistin topraklarına dönmek için sınırları ve dikenli telleri ortadan kaldıracağını belirten Heniyye, işgalcinin savurduğu tehditlerin Filistin halkını korkutmadığını aksine daha coşkulu bir şekilde gösterilere katılmasına neden olduğunu söyledi.

Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün devam ettiği dünkü Şehitler ve Esirler Cumasında işgal güçleri göstericilerin üzerine tehdit mesajları içeren bildiriler dağıtmasına rağmen, Filistin halkı ilk cumanın coşkusuyla dönüş hakkını ifade etmek için sınıra yürüdü.

İşgal güçlerinin saldırıları sonucu dün 4 kişi şehit oldu, 600’e yakın kişi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.