İspanya dışişleri bakanı: Esad’la masaya oturulmalıdır

  • 08 Eylül 2015
  • 764 kez görüntülendi.
İspanya dışişleri bakanı: Esad’la masaya oturulmalıdır

İspanya Dışişleri bakanı, ziyaret için gittiği İran’da Suriye’de çözüm için Esad’la masaya oturulması gerektiğini söyledi.

İran’ın başkenti Tahran’da bir araya gelen İran ve İspanya Dışişleri bakanları Suriye’nin durumuyla ilgili görüş alışverişi yaptı.

İspanya Dışişleri Bakanı Margallo Esad’la müzakerenin önemine vurgu yaptı, İranlı mevkidaşı Zarif de “Esad’ın istifasına ancak halkı karar verir” dedi.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia- Margallo’nun İran ziyaretinde, Suriye ve Devlet Başkanı Beşşar Esad’a ilişkin önemli mesajlar verildi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile bir araya gelen Margollo, Batı’nın Şam’la görüşmesinin vaktinin geldiğini savundu.

İspanyol El Mundo gazetesinin haberine göre, Margallo “Bugüne kadar 250 bin kişinin ölümüne yol açan bu savaşın daha fazla insani trajediye yol açmasını istemiyorsak, Esad rejimiyle müzakereye oturmalıyız” dedi. Batı’nın Esad’la masaya oturmayı reddetmesinin Suriye’de boşluk yarattığını, bu boşluğun da IŞİD tarafından kullanıldığını söyleyen Margallo, aşırıcılara BM kararıyla desteklenen bir askeri müdahalede bulunulmasını istedi.

“Hoşumuza gitsin ya da gitmesin, Esad hükümeti BM Genel Kurulu’nda temsil ediliyor” diyen Margallo, bu sebeple Şam’ın uluslararası müzakereler yapma yetkisinin olduğunu hatırlattı. ‘Barışa düşmanla konuşarak’ ulaşılacağına inanan Margallo, eski ABD başkanları Richard Nixon ve Ronald Reagon’ın Çin ve Sovyetler ile yürüttüğü görüşmeleri örnek gösterdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.