İsrail: Avn’ın Seçilmesi, Arabistan’ın Hizbullah ve İran’a Karşı Mağlubiyetidir

  • 01 Kasım 2016
  • 1.192 kez görüntülendi.
İsrail: Avn’ın Seçilmesi, Arabistan’ın Hizbullah ve İran’a Karşı Mağlubiyetidir

Siyonist rejimin İsrail Hayom gazetesi, Mişel Avn’ın Lübnan Cumhurbaşkanlığına saçilmesini Hizbullah ve İran’ın bu ülkedeki tartışılmaz zaferi olarak değerlendirdi.

Siyonist rejimin kabinesine yakınlığıyla bilinen İsrail Hayom gazetesi, Lübnan’daki son siyasi gelişmelerle ilgili analizinde, Mişel Avn’ın Lübnan Cumhurbaşkanlığına seçilmesinin Seyit Hasan Nasrullah’ın meydanın büyük galibi anlamına geldiğini, yazdı.

Lübnan El Minar kanalı, adı geçen gazeteye dayanarak şunlara yer verdi: Bu siyonist gazeteye göre, Lübnan’da cumhurbaşkanın, hatta başbakanın seçiminin pek bir önemi yok, önemli olan mesele Müstakbel hareketi lideri ve Arabistan’ın Lübnan’daki müttefiki Saad El Hariri’nin Hizbullah’a boyun eğmesi ve Hizbullah genel sekreterinin dikte etmiş olduğu şeye teslim olmasıdır.

İsrail Hayom gazetesi, “Hariri’nin Avn’ın adaylığının kabulü konusundaki tutumu, beyaz bayrağı kaldırıp Arabistan’la birlikte teslim olduğunu göstermekte ve Nasrullah ile İran’ın Lübnan’daki etkinliğini genişleterek kendi isteklerini Lübnan’a dayatma izni vermektedir” diye ekledi.

Gazete, Avn’ın stratejik seçenekleriyle ilgili olarak da şunlara değindi: Avn, Hizbullah’la uzun vadeli stratejik ittifak kurmak için siyasi gücünü kullandı. Bu gelişme, daha önceleri Amerika ve Fransa’yı hatta İsrail’i gelecekteki müttefiki olarak gören Lübnanlı Marunilerin masa üzerindeki seçeneklerinde önemli bir gelişmedir. Halizhazırda Avn ve Maruniler kendi kaderini Nasrullah ve İran’a bağlamış durumda.

İsrail Hayom gazetesi, Hariri’nin Hizbullah’a boyun eğmesini, Irak ve Suriye’de dengeleri İran lehine şekillenmesiyle sonuçlacak olan bayrakların aşağıya indirilmesine benzetti.         

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.