İsrail, Esir Konusunda Avrupalılar’dan Hamas’la Arabuluculuk Yapmalarını İstedi.

  • 31 Mart 2015
  • 691 kez görüntülendi.
İsrail, Esir Konusunda Avrupalılar’dan Hamas’la Arabuluculuk Yapmalarını İstedi.

Medya kaynakları, işgal yönetiminin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ile iletişimi olan Avrupalılardan Gazze Şeridi’nde esir tutulan işgal askerleri konusunda arabuluculuk yapmalarını istediğini bildirdi.

El-Arabi El-Cedid sitesinin güvenilir diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Siyonist işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu’ya yakın güvenlik yetkilileri, Alman ve diğer bazı Avrupalı arabulucularla bir ay önce görüşmeler yaptı.

Haberde, işgal yönetiminin Gazze Şeridi’nde esir işgal askeri bulunduğunu resmi olarak kabul etmemesine ve esir askerlerini ölü kabul etmesine rağmen, arabuluculardan olası bir takas konusunda yardım istediği ifade edildi.

Haberde belirtildiğine göre, kaynaklar, Hamas Hareketi’yle esir işgal askerleri konusunda görüşmelerin başladığını belirtti fakat bu görüşmelerin Gazze’de mi yoksa başka bir yerde mi yapıldığı hakkında bilgi vermekten kaçındı.

Hamas Hareketi, daha önce esir takası konusunda şartlarını açıklamıştı. Hamas’ın ileri sürdüğü şartlar arasında Özgürlerin Vefası adıyla yapılan bir önceki esir takasında serbest bırakılan ve daha sonra yeniden gözaltına alınanların hepsinin serbest bırakılması şartı da yer alıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.