İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı: “Gazze’yle yeniden karşı karşıya gelmeye arzulu değiliz”

  • 27 Ağustos 2021
  • 820 kez görüntülendi.
İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı: “Gazze’yle yeniden karşı karşıya gelmeye arzulu değiliz”

İşgal rejimi İsrail Genelkurmay Başkanı’nın tamamen psikolojik savaş amacına yönelik olduğu anlaşılan birtakım açıklamalarından dolayı işgal rejiminin Gazze’ye yeni bir operasyon düzenlemeye hazırlandığı haberlerinin ortalıkta dolaştığı sırada İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı Herzl Halevi, Gazze’yle yeniden karşı karşıya gelmeye arzulu olmadıklarını dile getirdi.

Halevi, İsrail ordusunun böyle bir şeye istekli olmadığını ancak nihai bir çıkış kapısı olması durumu için de hazırlıklı olduğu iddiasında bulundu.

Halevi, Gazze’de insanî şartların çok hızlı bir şekilde kötüleşmesi sebebiyle ordunun caydırıcı gücünün çok çabuk bir şekilde çöktüğü iddiasında bulundu.

İşin gerçeğinde ise siyonist işgal rejimi, Gazze’deki insanî durumun kötüleşmesinden dolayı değil askerlerinin Filistin direnişi karşısında çabuk yıpranması sebebiyle caydırıcı gücünü kaybetmişti. Gazze’deki insani durumun kötüleşmesini ise bölge ahalisini yıldırmak ve teslim olmaya zorlamak amacıyla kullanmaya çalıştı.

Halevi, Hamas’ın son olaylarda kullandığı araçlara bakıldığında bunun bir savaş değil birtakım sinyaller olduğunu söylemenin mümkün olduğunu iddia etti.

İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi ise bugün sabah yaptığı açıklamada İsrail ordusu birliklerinin Gazze’ye yeni bir operasyona hazırlıklı olduğu iddiasında bulunmuştu. Kochavi açıklamasında kendince, orduya gelecekte gerçekleştirilecek bir savaşın başarıyla sonuçlanması için askeri planları tamamlaması talimatları verdiğini de söylemişti.

Genelkurmay Başkanı tehdit açıklaması yaparken yardımcısının savaşa arzulu olmadıklarını beyan ihtiyacı duyması işgalci katilin operasyon konusunda askerine pek de güvenemediğini, ordusunun hazırlıklı olduğu iddiasının da koca bir balondan ibaret olduğunu göstermesi açısından dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.