İsrail Kanal 2 Televizyonu Yorumcusu: Gazze Hep İsrail’in Peşinde Olacak

  • 29 Haziran 2015
  • 746 kez görüntülendi.
İsrail Kanal 2 Televizyonu Yorumcusu: Gazze Hep İsrail’in Peşinde Olacak

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne geçen yaz açtığı savaşın birinci yıldönümünde, işgal televizyonu 2’inci kanalı yorumcularından Roni Daniel, Gazze Şeridi’ne düzenlenen büyük askeri operasyonun sükûnet getirdiğini düşünenlerin yanıldıklarını ve hesaplarını gözden geçirmeleri gerektiğini söyledi.

Daniel, savaşın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen pratikte değişen bir şey olmadığını belirterek, “Evet, bir caydırıcılık var ama bu her an yok olabilir” dedi.

Savaştan bir yıl sonra beklentilerini yalanlamak zorunda olduklarını ifade eden Daniel, Gazze Şeridi’nin çok daha büyük bir askeri operasyon gerçekleştirseler bile gelecekte de İsrail’in peşinde olmaya devam edeceğini belirtti.

İsrail’in hesaplarında Gazze Şeridi’ni yeniden işgalin bulunmadığını söyleyen Daniel, işgal güçlerinin her gerektiğinde Hamas’a caydırıcı saldırılar düzenleyeceğini ve bunun böyle devam edeceğini, bununla yaşamak zorunda olduklarını öne sürdü.

İsrailli yorumcu, savaştan bir yıl sonra değişen bir şey olmadığını, Hamas’ın yeniden tünel kazmaya ve bir sonraki savaş için hazırlanmaya başladığını, mevcut sükûnetin ne zaman sona ereceğini hiç kimsenin bilmediğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.