İsrail Mahkemesi Esir Gazeteci El-Gig’in Ramallah’a Nakli Talebini Reddetti

  • 16 Şubat 2016
  • 726 kez görüntülendi.
İsrail Mahkemesi Esir Gazeteci El-Gig’in Ramallah’a Nakli Talebini Reddetti

İsrail Yüksek Mahkemesi, idari hapis cezasını protesto için uzun süredir açlık grevi eylemini sürdüren esir gazeteci Muhammed El-Gig’in Ramallah’ta bir hastaneye nakli için yapılan başvuruyu reddetti.

Yüksek mahkeme, açlık grevinde seksen üç günü geride bırakan ve sağlık durumu iyice kötüleşen El-Gig’in davasıyla ilgili duruşmayı ise yarın öğlen yapmaya karar verdi.

Esir Muhammed El-Gig’in eşi Feyha Şeleş, dün akşam (15 Şubat Pazartesi) yaptığı açıklamada, Muhammed El-Gig’in şu an yatmakta olduğu El-Ufule Hastanesi’nden Ramallah’ta bir hastaneye nakli için Filistinli Esir Kulübü’nün esir gazeteci adına yaptığı başvurunun İsrail Yüksek Mahkemesi tarafından reddedildiğini söyledi.

İşgal mahkemesinin bugünkü duruşmasında yargıcın işgal savcılığına ve savunma avukatlarına El-Gig’in Kudüs’teki El-Makasıd Hastanesi’ne nakledilmesini önerdiği bildirildi.

Muhammed El-Gig’in eşi Feyha Şeleş, esir gazetecinin özgürlüğe kavuşana kadar açlık grevi eylemini sürdürmeye kararlı olduğunu ve idari hapis cezasının iptal edilerek Ramallah’ta bir hastaneye nakledilmesinde ısrar ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.