İsrail: Nasrallah’a Suikast Planı Başarısız Oldu

  • 06 Mart 2018
  • 1.547 kez görüntülendi.
İsrail: Nasrallah’a Suikast Planı Başarısız Oldu

Siyonist bir internet sitesi: “Siyonist Rejim istihbarat ve güvenlik birimleri, Hizbullah Genel Sekreterine suikast düzenlemek amacıyla çalışmalara başladı ancak şuana kadar Nasrallah’ın gizli yerlerini veya gittiği yerleri tespit etmeyi başaramadılar.” iddiasında bulundu.

Siyonist Rejim merkezli Valela internet haber sitesi yayımladığı bir haberde, Siyonist Rejim istihbarat ve güvenlik birimlerinin bu kez Seyyid Hasan Nasrallah’a suikast düzenleme konusunda kararlı olduğunu iddia etti. Valela sitesi askeri konular uzmanı Emir Buhbut yazdığı yazıda şu ifadelere yer verdi: Siyonist Savaş eski bakanı Amir Peretz (2006 yılı) İsrail istihbarat ve güvenlik birimlerinden, Hasan Nasrallah’a suikast düzenleyebilmek için gittiği yerler ve gizli mekanlarıyla ilgili özel bir dosya sunmalarını istedi ancak Nasrallah ile ilgili özel bir dosya oluşturulamadı.

Bunun anlamı şudur; güvenlik birimleri Nasrallah’ın yaşadığı yere ilişkin herhangi bir adrese ulaşamadılar ve bu durum güvenlik birimlerindeki açığın göstergesidir öyle ki bu emir İsrail’in Nasrallah’ı takip etmekle sorumlu MOSSAD (İsrail dış istihbarat teşkilatı), AMAN (İsrail ordusu askeri istihbarat teşkilatı) ve Şabak veya Şin Bet’e (İsrail iç güvenlik ve istihbarat teşkilatı) gönderilmişti. Emrin gönderildiği andan itibaren bugüne kadar Nasrallah ve Hizbullah’ın diğer komutanlarını hedef alacak füzeler fırlatabilmek için çalışmalar aralıksız olarak devam etti ancak hepsi faydasız çabalardı. Nasrallah’a suikast düzenlenmesi konusu İsrail’in karar masasında yer alıyor öyle ki bu konuda istihbarat açığını kapatmak amacıyla istihbarat ve güvenlik alanlarında birçok değişiklik yapıldı ve yer altındaki sığınaklara saldırabilmek amacıyla çok sayıda gelişmiş bomba satın alındı.

Geçtiğimiz hafta isminin açıklanmasını istemeyen Siyonist Rejim yetkililerinden biri yaptığı açıklamada şunları söylemişti: Hizbullah ile yapılacak bir sonraki savaşta Nasrallah’ın hedef alınması, İsrail için kesin bir başarı sağlayabilir.

Siyonist Rejim merkezli Mearyu gazetesi ise konuyla ilgili olarak şunları yazdı: Bu tür uygulamalar taraflar arasındaki anlaşmazlığın artmasına neden olur özellikle de Tel-Aviv şuan anlaşmazlığın artmasını istemiyor.

İsrailli gazeteci Yusa Melman, “bu tür tehditler tepkiye neden olur” uyarısında bulunarak şunları yazdı: Ona böyle bir şeyi söyleme iznini kim verdi? Nasrallah’a yönelik suikast yapılmasına ilişkin karar siyasi bir karardır askeri değil, bu karar genelkurmay başkanlığındaki 20 komutandan sadece birinin alabileceği bir karar değildir, bu ifadeler boş ifadelerdir. Belki de artık Genelkurmay Başkanının komutanları toplayarak onlara sadece yetkileri dahilinde konuşmaları gerektiğini anlatmasının zamanı gelmiştir.

Siyonist Rejim Genel Kurmay Başkanı Gadi Eisenkot, 2017’de yaptığı bir açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: Nasrallah suikast için açık bir hedeftir tıpkı son 10 yılda Hizbullah komutanlarının birçoğuna Siyonist Rejim’in gizli operasyonlarında suikast yapılması gibi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.