İsrail Rejimi Zindanlarında 450 Filistinli Çocuk Esir Bulunuyor

  • 08 Şubat 2016
  • 771 kez görüntülendi.
İsrail Rejimi Zindanlarında 450 Filistinli Çocuk Esir Bulunuyor

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, işgal rejimi zindanlarında halen 450 çocuk esirin bulunduğunu ve çocuk esirlerden 270’inin Ofer Cezaevi’nde tutulduğunu ifade etti.

Heyet, bugün (8 Şubat Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, çocuk esirlerin HaSharon, Mecdu ve Ofer cezaevlerinde alıkonulduklarını belirterek, bazılarının ise hâlâ Etzion, Havara ve diğer sorgu merkezlerinde tutulduklarını açıkladı.

İşgal rejiminin çocuk esirlerden 9’unu idari hapis cezasıyla işgal zindanlarında esir tuttuğunu kaydeden heyet, çocuk esirlerden yüzde 95’inin gözaltına alındıklarında ve sorguları sırasında çeşitli işkencelere maruz kaldıklarını bildirdi.

İşgal güçlerinin 2015 yılından bu yana 2500 Filistinli çocuğu gözaltına aldığını ifade eden heyet, çocuklara ağır cezaların yanında para cezaları da verildiğini söyledi.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Ofer Cezaevi’nde tutulan esirlere Ocak ayında 90 bin şikel (23 bin ABD doları) para cezası verildiğini açıkladı.

İşgal yönetimi, geçtiğimiz günlerde 14 yaşın altındaki çocukların da gözaltına alınıp yargılanmasına izin veren yasayı kabul etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.