İsrail, Rus uçağının düşürülmesinden sorumlu tutuldu

  • 24 Eylül 2018
  • 1.578 kez görüntülendi.
İsrail, Rus uçağının düşürülmesinden sorumlu tutuldu

İsrail’in Suriye’de son yıllarda İran’ın askeri varlığıyla mücadele veya Lübnan Hizbullah hareketine askeri teçhizatın gönderilmesini engelleme bahanesiyle muhtelif hedeflere yasa dışı olarak düzenlediği saldırıların öngörülemez etki ve sonuçları olmuştur.

En son olarak işgal rejimi İsrail’in 4 adet F-16 savaş uçakları Lazkiye’deki tesislere geçen pazartesi saldırdı. Ancak bu saldırıyı diğer saldırılardan ayıran bir durum yaşandı. Rusya İl-20 elektronik keşif uçağı, Suriye uçaksavarlarınca istenmeyerek hedef alındı.

Siyonist rejim Moskova’ya hava kuvvetleri komutanını göndererek, bu saldırıdan sorumlu olmadığını Rus yetkililerine izah etmeye çalıştı. Ancak Ruslar’ın İsrail rejiminin gönderdiği heyetiyle soğuk davranmaları ve Siyonistler’in sunduğu gerekçelerin kabul edilmez olduğunu belirtmeleri sonucu İsrail ile Rusya arasında tansiyon yükseldi.

Ve dün de, Rusya, bu olay ile ilgili soruşturmalarının sonucunu resmen açıklayarak, işgal rejimi İsrail’in Rus uçağının düşürülmesinden sorumlu olduğunu deklare etmiş oldu.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye’de Rus İl-20 askeri uçağının düşürülmesinin sorumlusunun İsrail Hava Kuvvetleri olduğunu söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü General İgor Konaşenkov düzenlediği basın toplantısında İsrail hava kuvvetlerinin Suriye’de 17 eylülde hava saldırısı için planlanmış bölgeler hakkında yanış bilgiler vermek suretiyle Rusya’yı kandırdığını ve bunun neticesinde Rus savaş uçağının güvenli bir yere ulaşamadığını, bu nedenle bu olaydan tamamen Tel-Aviv’in sorumlu olduğunu vurguladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Tel-Aviv’in Suriye’nin kuzeyindeki bölgeleri bombalamak istediğine dair Moskova’ya bilgi vermesine rağmen Batı’daki bölgeyi hedef aldığını, hatta bu bilgilendirmenin operasyondan önce değil başlarken yapıldığını kaydetti.

Konaşenkov, Siyonist rejim ordusuna ait F-16 savaş uçaklarının Rus uçağını bir kalkan olarak kullandığını ve Suriye uçaksavarlarınca hedef alınmasına sebebiyet verdiğini vurguladı.

Buna karşı İsrail rejimi açık bir yalan söyleyerek, Suriye uçaksavarlarının fırlattığı füzenin İl-20 uçağını isabet etmesinin ardından savaş uçaklarının işgal topraklarına geri döndüğünü bildirdi.

Askeri uzmanlar ise, İsrail’in Rus uçağı hedef almasa da, ancak Suriye uçaksavarları için bir hedef haline gelmesine sebebiyet verdiğini bildiriyor. Üst düzey Rus askeri yetkililer de, İsrailli pilotların Suriye uçaksavarlarının yanlışlıkla Rus uçağını hedef alabileceğini bilmelerine rağmen onun arkasına gizlenerek, kasten bu uçağın etrafında uçmaya devam ettiklerine inanıyorlar.

Rusya’nın İl-20 savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili yaptığı araştırma sonuçları, Ruslar’ın Siyonist rejim tarafından anlaşmalar ve taahhütlerin önemsiz sayıldığını ve Siyoistler’in Rusya dahil başkalarını bir araç olarak kullandığı kanaatine vardıklarını gösteriyor.

Bu olayın ardından Rusya, Kıbrıs ile Akdeniz’in doğu açıkları arasındaki deniz ve hava sahasında geçişler için kapalı askeri bölge ilan ederek, bu bölgede askeri tatbikat yapmak istediğini duyurdu. Bu tatbikat gelecek hafta çarşambaya kadar devam edeceği.

Akdeniz’in doğusunda tatbikat için hava ve denizde kapalı bölgenin ilan edilmesinden beri, İsrail hava kuvvetlerinin Suriye’ye yeninden saldırılarına Rusya engel olmuştur. Buna ilaveten Kremlin, İsrail’in Suriye’ye saldırılarının bu ülkenin egemenlik hakkının ihlali sayıldığını ilan etmiştir.

Ruslar artık, önceki politikalarının sadece Siyonist rejime daha fazla cesaret verdiği ve işgalcilerin Suriye’ye karşı hasmane askeri girişimlerine karşı ciddi şekilde tepki göstermeleri gerektiği kanaatine varmışlardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.