İsrail Zindanlarında 214 Filistinli Esir Şehit Oldu

  • 17 Nisan 2018
  • 1.003 kez görüntülendi.
İsrail Zindanlarında 214 Filistinli Esir Şehit Oldu

Filistin Esirler İşleri Komitesi’nin son verilerine göre, 1967’den bu yana siyonist İsrail zindanlarında 214 Filistinli esir şehit oldu.

Bugün 17 nisan ve ‘Filistin Esirler Günü’. Bu münasebetle Filistin Esirler İşleri Komitesi yaptığı açıklamada, 1967’den bu yana İsrail zindanlarında, 75 esirin işkence, 60 esirin sağlık ihmali, 8 kişinin gardiyanlar tarafından jopla dövülmesi ve 75 esirin de zindanda idam edilerek şehit olduğu kaydedildi.

Halihazırda terör rejimi zindanlarında 6500 Filistinli esirin bulunduğu ve bunlar arasında 350 çocuk, 62 kadın ve 6 milletvekillinin de bulunduğu anlaşılıyor.

Öte yandan Gazetecilere Destek Komitesi, uluslararası kurum ve kuruluşları Filistinli gazetecileri desteklemeye davet ederek, gazetecilere yönelik ihlallerine son vermesi ve işgal zindanlarında esir tutulan 26 gazetecinin serbest bırakılması için işgal rejimine baskı yapılmasını istedi.

Komite, her yıl 17 Nisan’da anılan Filistinli Esir Günü öncesi dün (16 Nisan Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı raporda, işgal güçlerinin 2018’in ilk çeyreğinde gazetecilere yönelik baskılarını yoğunlaştırdığını söyledi.

Nisan ayında Gazze Şeridi’nde gazeteci Yasir Murteca’nın işgal güçlerince şehit edildiği bildirilen raporda, Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerini takip eden 92 gazetecinin yaralandığı ve söz konusu gazetecilerden 49’unun Gazze Şeridi’nden olduğu ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.