İsrail’den Hamas mensubu tutuklulara ziyaret yasağı

  • 30 Haziran 2017
  • 965 kez görüntülendi.
İsrail’den Hamas mensubu tutuklulara ziyaret yasağı

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Sözcüsü Suheyr Zekut, yaptığı açıklamada, “İsrail makamları, Hamas’a mensup Gazzeli tutukluların ziyaret edilemeyeceğini bildirdi.” dedi.

Kararın yansımaları konusunda endişeli olduklarını dile getiren Zekut, “Ziyaretler, hem aileler hem de tutuklular için çok önemli. Bu hak, tamamen iptal edilemez.” diye konuştu.

Uluslararası insan hakları çerçevesindeki yükümlülüklerini hatırlatmak için İsrailli yetkililerle görüştüklerini aktaran Zekut, yakınları arasında iletişimi sağlamak için Filistinli tutukluları ziyarete devam edeceklerini söyledi.

Öte yandan Hamas Tutuklular Yüksek Liderlik Heyeti de İsrail’in kararını kınadı.

Heyetin basın ofisi müdürü Abdurrahman Şedid, yaptığı yazılı açıklamada, bu kararla “İsrailli askerler” konusunda Hamas’a baskı yapılmaya çalışıldığını kaydederek, “Bu, İsrailli askerlerin ailelerinin, işgal hapishanelerinde tutuklu Hamas mensuplarının yakınlarının cezalandırılmasına ilişkin çağrılarına bir yanıt.” ifadesini kullandı.

Söz konusu kararın, sadece Gazze Şeridi’nden Hamas’a mensup tutuklular için geçerli olduğu, Batı Şeria’dakileri kapsadığı ifade ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.