İsrail’den Ürdün’e tehdit: Ya büyükelçiliği açarsınız ya da su projelerine son veririz

  • 15 Kasım 2017
  • 1.111 kez görüntülendi.
İsrail’den Ürdün’e tehdit: Ya büyükelçiliği açarsınız ya da su projelerine son veririz

Ürdün’ün Siyonist İsrail Büyükelçiliği’ni kapatma kararı almasının ardından İsrail, büyükelçiliğin açılmaması durumunda su projelerini durdurmakla tehdit etti.

Middle East Monitör haber sitesinin İsrail basınına dayandırdığı habere göre İsrail, Amman Büyükelçiliği’nin tekrar açılmaması durumunda su projelerini durdurmakla tehdit etti.

Geçtiğimiz aylarda işgal rejimi İsrail elçiliği’ne gerçekleştirilen saldırıda İsrail güvenlik görevlisi iki Ürdün vatandaşını vurarak öldürmüştü. Ürdün, İsrailli güvenlik görevlisinin soruşturulmasını istemiş ancak İsrail bunu reddetmişti.

İsrail basınında yer alan habere göre ise Amman Büyükelçiliği’nin açılmaması durumunda Kızıldeniz ve Ölü Deniz arasındaki kanal projesinin durdurulacağı ve Ürdün’ün susuz bırakılacağı tehdidinde bulunuldu.

900 milyon dolarlık deniz suyunu arıtma projesi Ürdün ve İsrail arasında geçtiğimiz yıllarda imzalanmış ve projeyle Ürdün ve Filistin’in su ihtiyacının karşılanması amaçlanmıştı.

Diğer yandan uzmanlar Ürdün halkının İsrail elçiliğinin açılmasına şiddetle karşı olduğunu ve yönetimin böyle bir girişimde bulunması halinde bir halk ayaklanması tehdidinin mevcut olduğunu, hatta halk kitlelerinin düzenledikleri muhtelif gösterilerle hükümetten İsrail ile ilişkilerin tam olarak kesilmesini istediklerini belirtmekteler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.