İsrail’in Batı Yaka’ya Bir Milyon Yahudi Göçmen Getirme Planı

  • 19 Ekim 2017
  • 1.231 kez görüntülendi.
İsrail’in Batı Yaka’ya Bir Milyon Yahudi Göçmen Getirme Planı

Siyonist İsrail Rejimi savaş bakanı Ürdün Nehri Batı Yakasında son bir yıl içinde siteleşme çalışmalarının artış gösterdiğini bildirdi.

 Filistin Enformasyon Merkezinin bildirdiğine göre siyonist maariv gazetesi, Siyonist İsrail Rejimi savaş bakanı Avigdor Lieberman’ın, 2017 yılı başından şimdiye kadar 3000 yeni konutun inşa çalışmalarının devam ettiğini ve 7500 yeni konutun inşasının yapımının ise gündemde olduğunu bildirdi.

Öte yandan Arap Araştırmaları Derneği Harita ve Bilgi Sistemleri Dairesi Müdürü Halil Tüfekci, işgal rejiminin Batı Yaka’ya bir milyon Yahudi göçmen getirmeyi planladığını söyledi.

Tüfekci, Batı Yaka’da Yahudi yerleşimini genişletmenin amacının bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını engellemek olduğunu ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuşan Tüfekci, Siyonistlerin yerleşim konusunda tepkiyle hareket etmediklerini, bilakis 1979 yılında belirlenen programa göre hareket ettiklerini söyledi.

Filistinli uzman, söz konusu plana göre 2020 yılına kadar Batı Yaka’ya bir milyon Yahudi göçmen getirileceğini bildirdi.

İşgal rejiminin uluslararası şartları iktidarda bulunan ve Yahudi yerleşimini politikalarının bir parçası olarak gören koalisyon lehine kullandığını belirten Tüfekci, bu yıl 12 bin yeni konut inşasından bahsedildiğini ve bir kısmının ilan edildiğini açıkladı.

Özellikle Trump’ın Amerika’da iktidara geldiği günden şimdiye kadar siyonist rejimin konut inşa çalışmaları artış göstermiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.