İsrail’in Demir Kubbesi Çöktü Yenisini Geliştirmeye Hazırlanıyor

  • 07 Ekim 2019
  • 623 kez görüntülendi.
İsrail’in Demir Kubbesi Çöktü Yenisini Geliştirmeye Hazırlanıyor

İsrail’in, yaklaşık bir milyar dolara mal olacak yeni bir hava savunma projesi geliştirmeyi planladığı belirtildi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (Makan) haberine göre, Başbakan Benyamin Netanyahu, İsrail Güvenlik Kabinesi’ndeki bakanlara söz konusu planla ilgili bilgi verdi.

Netanyahu’nun Suudi Arabistan’daki petrol tesislerine yönelik saldırılardan İran’ı sorumlu tuttuğu hatırlatılan haberde, söz konusu projeyle, seyir (cruise) füzelerine karşı koyulmasının hedeflendiği kaydedildi.

Haberde projeye ilişkin ayrıntılı bilgi verilmezken buna fon sağlanması için sosyal programlarda kesintiye gidilmesi ve vergilerin artırılmasının gerekeceği ifade edildi.

İsrail’de, Demir Kubbe hava savunma sisteminin yanı sıra patriot füzelerine karşı geliştirilen çok sayıda hava savunma sistemi bulunuyor.

Son yıllarda  Hizbullah ve Filistinli Direniş gruplarınca İsrail’e düzenlenen füze saldırılarında İsrail’in demir kubbesi işe yaramamış ve İsrail’de bir çok nokta direniş güçlerince vurulmuştu. Son olarak Yemen ordusu ve Ensarullah’ın Suudi Aramco petrol tesislerine SİHA’lar ile düzenlediği saldırıda Suud hava savunma sistemleri hiçbir şey yapamamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.