İsrail’in Kaide Örgütlü Teröristlere Silah Desteğini Kanıtlayan Belgeler

  • 10 Temmuz 2015
  • 774 kez görüntülendi.
İsrail’in Kaide Örgütlü Teröristlere Silah Desteğini Kanıtlayan Belgeler

İsrail işgal hükümeti başkanı Binyamin Netanyahu’nun ofisiyle irtibat subayı sıfatı taşıyan İsrailli bir subayın ofisinden sızdırılan belgede Siyonist İsrail ile özellikle Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesi başta olmak üzere Suriye’de ‘muhalefet’ olarak adlandırılan örgütlere silah temini deşifre ediliyor.

Lübnanlı el Ahbar Gazetesini ‘İsrail Leaks’ adı altında yayınladığı belgelerin ikinci bölümünde İsgalci İsrail’in özellikle Kaide Örgütünün Suriye kolu olan ve uluslar arası terör örgütleri listesinde yer alan Nusra Cephesi ile nitelikli silah satışı anlaşmalarına varma özeni ortaya çıkıyor. Belgelerde İsrail’in Nusra Cephesine ABD yapımı uçaksavar stinger füzeleri temin etme çabasını deşifre ediyor.

İsrail’in aynı zamanda ‘ÖSO’ adıyla bilinen vatan hainleri ile bağlantılarını da deşifre eden belgelerde; ‘ÖSO’nun Siyonist düşmana Kunaytra ilinde askeri, ekonomik ve toplumsal gizli bilgiler verdiğini belirtiyor.

İsrailli irtibat subayının bilgisayarından sızdırılan belgelerde bunlara ilaveten ‘Doha Koalisyonu’ olarak bilinen oluşumun üyesi Muhammed el Şaar’ın, Suriye’deki terör eylemlerinde desteğinden dolayı İsrail’e şükranlarını ifade eden bir mektup yer aldı.

Belgelerde İsrailli istihbarat subayları ile Nusra Cephesinin bariz komutanları arasında nitleikli silah temini amacıyla buluşmaların yapılmasını hedefleyen skype görüşmeleri bulunurken; İsrail’in Suriye’de muhtelif adlandırmalar altındaki terör örgütlerin tarihi eser kaçakçılığına desteğini deşifre eden belgeler yer aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.