İsrailli Yetkili: Hizbullah ile Yeni Bir Savaşa Gücümüz Yok

  • 09 Ağustos 2017
  • 1.329 kez görüntülendi.
İsrailli Yetkili: Hizbullah ile Yeni Bir Savaşa Gücümüz Yok

Siyonist rejimin eski bir yetkilisi, rejimin Lübnan Hizbullahı ile yeni bir savaşa dayanacak gücünün olmadığını açıkladı.

 İsrail’in en önemli askeri ve güvenlik konuları uzmanlarından kabul edilen Siyonist Rejim Güvenlik Kurumu Eski Başkanı General Giora Eiland, Tel Aviv’in Hizbullah’a karşı yeni bir savaşa dayanacak gücünün olmadığını bildirdi.

Siyonist rejim kanallarından birine verdiği bir röportajda; “İsrail’in Hizbullah’a karşı yeni bir savaşa dayanacak gücü yok.” açıklamasında bulundu.

Siyonist General; “Böyle bir şeyle karşı karşıya kalmamak veya buna sebebiyet verecek her türlü eylemden kaçınmak için çaba gösterilmesini” istediğini açıkladı.

Eiland, Hizbullah’ı suçlayarak, ellerinde toplu katliam silahları bulundurma ihtimalinin olduğunu söyleyerek; “Savaş endişesi ve korkusu, Hizbullah’ın elinde toplu katliam araçları bulundurması ihtimalinden kaynaklanmıyor, sahip oldukları askeri ve füze cephanesinden kaynaklanıyor. İsrail’in aldığı bilgiler doğrultusunda yapılan incelemelerde, Hizbullah’ın elinde farklı menzillere sahip 130 binden fazla çeşit füze bulunuyor.” açıklamasını yaptı.

Siyonist General; “İsrail’in Suriye’deki saldırıları, İsrail aleyhinde doğrudan bir tepki oluşturmamak adına normalinden bir doz aşağıda ve hesaplı bir şekilde kullanılıyor.”

Eiland devamında; “İsrail Savaş Bakanı Avigdor Lieberman’ın, klasik olmayan silahlar gibi gelişmiş silahların Hizbullah’ın eline geçmesine izin vermeyecekleri yönündeki açıklamaları, Hizbullah’ın gücünün giderek arttığının dolaylı yoldan itirafıdır ve Tel Aviv’in Lübnan’a ağır silahlar getirildiğini tespit ettiği takdirde, bu operasyona saldıracağını haber veriyor” dedi.

Eiland ayrıca uyarda bulunarak; “İsrail gelecekte Hizbullah ile savaşma gücüne sahip değil. Hatta 2006 yılındaki savaşta sahip olduğu hazırlıktan çok daha fazlasına sahip olsa dahi.” dedi.

“İsrail böyle bir savaşın tüm boyutlarına tahammül edecek dayanıklılığa sahip değil” diyen Siyonist General son olarak; “Ben klasik olmayan silahlardan bahsetmiyorum, aksine Hizbullah’ın klasik silah cephanesinden bahsediyorum. Bu durum bir savaş çıkmasını önlememiz gerektiğini gösteriyor. Ve eğer böyle bir savaş çıkarsa üç gün içerisinde bitirilmesi gerekiyor, 2006 yılında olduğu gibi 33 gün içerisinde değil.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.