İsrailli yetkili: Türkiye ile Suriye konusunda konumumuz aynı. Eğer birlikte hareket edersek bu her iki ülkenin de yararına olur

  • 06 Aralık 2015
  • 805 kez görüntülendi.
İsrailli yetkili: Türkiye ile Suriye konusunda konumumuz aynı. Eğer birlikte hareket edersek bu her iki ülkenin de yararına olur

Türkiye hükümeti bölgedeki terörist grupları uzun süre desteklemenin ardından bu kez, terörist işgal rejimi İsrail ile siyasi ilişkilerini maslahatgüzarlık düzeyine çıkarma kararı aldı.

İşgal rejimi İsrail dışişleri bakanlığı yetkilisi, Mavi Marmara gemisine işgal rejiminin kanlı baskının ardından gerginleşen İsrail ile Türkiye ilişkilerinin bir kez daha maslahatgüzarlık seviyesine çıkarılacağını açıkladı.

Siyonist rejim dışişleri bakanlığı genel direktör yardımcısı Afif Şireon bu bağlamda yaptığı açıklamada, Türkiye ile İsrail ilişkilerinin iyileşmesinin iki tarafın Suriye üzerinde güvenlik işbirliğiyle sonuçlanabileceğini, bunun her iki tarafın lehine olacağını ifade etti.

İsrail dışişleri bakanlığından üst düzey bir yetkili Ankara ve Tel-Aviv’in iki ülke arasındaki ilişkilerin maslahatgüzar seviyesine çıkması konusunda anlaştığını söyledi.

İki ülkenin ilişkileri geliştirerek bölgede daha güçlü konuma geleceklerini savunan yetkili: “Özellikle Suriye konusunda iki ülkenin de konumu aynı. Eğer birlikte hareket ederlerse bu her iki ülkenin de yararına olur.” dedi.

İki ülkenin dışişleri yetkililerinin bir araya geldiklerini doğrulayan devlet yetkilisi: “Bu bizim için olumlu bir adım. Son Gazze saldırısından sonra bu derecede bir görüşmenin gerçekleşmesi umut verici.” ifadelerini kullandı.

Mavi Marmara ve Gazze’de verilen şehitlerin kanının acısı dinmez ama bölgede söz sahibi olmak isteyen güçler için ne yazık ki dini ve insani değerler sadece siyasete uygun malzeme olduğunda kullanılmaktan başka bir işe yaramıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.