İstanbul barajlarında su seviyesi rekora gidiyor

  • 28 Ocak 2015
  • 1.079 kez görüntülendi.
İstanbul barajlarında su seviyesi rekora gidiyor

İstanbul’daki barajlarda yağışlı dönemin etkisiyle doluluk oranı yüzde 85’in üzerine çıktı. Verilere göre son iki haftalık dönem içinde bile doluluk oranları sürekli artış gösteren bir grafik sergiledi. İstanbul’a su sağlayan Kazandere ve Istrancalar barajlarındaki doluluk ise yüzde 100 seviyesine ulaştı.

İstanbul Su Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) verileri yaz aylarında yaşanan kuraklık tehdidine karşı barajların doluluk oranının tam kapasiteye yaklaştığını gösterdi. 13-17 Ocak 2015 tarihleri arasındaki doluluk oranlarını rapor eden grafiklere göre bugün itibariyle barajların yüzde 85.65’inin dolu olduğu kaydedildi.

Geçen yılın Ağustos ayında yüzde 17.23 seviyesine kadar düşen doluluk oranları yeni yılın Ocak ayı itibariyle tam anlamıyla patlama yaparak yüzde 85 bandının üzerine çıkmış oldu. Ocak ayında gerçekleşen doluluk oranları aynı zamanda son 5 yılda gerçekleşen en iyi 3. doluluk oranına geliyor. En son 2010 yılında yüzde 96.15 oranını yakalayan barajlar 2011 yılında yüzde 88.21 oranını görerek düşüşe geçmişti.

Kazandere ve Istrancalar barajlarında doluluk oranı yüzde 100 seviyesine ulaştı. Bu barajları yüzde 98 ile Alibeyköy, yüzde 96 ile Ömerli ve yüzde 91 ile Elmalı barajları izledi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.