İstanbul’da Deprem: 5.8

  • 26 Eylül 2019
  • 1.468 kez görüntülendi.
İstanbul’da Deprem: 5.8

Saat 14:00 sıralarında İstanbul genelinde hissedilen bir deprem oldu. Kandilli Rasathanesi Silivri açıklarındaki depremin büyüklüğünün 5.7 olduğunu açıkladı.

Silivri açıklarında bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı.

​AFAD’dan yapılan açıklamada da depremin büyüklüğü 5.8 olarak duyuruldu.

​İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Depremin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulundu. İmamoğlu, depreme dair edindiği bilgileri aktardıktan sonra “Tüm bölgeye geçmiş olsun, AKOM teyakkuz halinde, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmış değil” dedi.

Marmara Denizi Büyükçekmece açıklarında 12 km derinlikte 5.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Tüm bölgeye geçmiş olsun, AKOM teyakkuz halinde, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmış değil.

15 ARTÇI DEPREM

AFAD, 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4.1 olmak üzere 15 artçı sarsıntı daha yaşandığını duyurdu.

AVCILAR’DA CAMİ MİNARESİ ÇÖKTÜ

İstanbul’un Avcılar ilçesinde Merkez Camii’nin minaresinin çöktüğü bildirildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ: HERHANGİ BİR HASAR İHBARI YAPILMADI

Depreme ilişkin olarak İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada da “Meydana gelen deprem sonrasında saat 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır” bilgisi verildi.

‘BİNALARA GİRMEYİN’​

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, “Deprem Kuzey Anadolu fayında meydana geldi. 4.5-4.6 büyüklüğünde artçılar meydana gelebilir. Binalara girmeyin” diye konuştu.

KAYMAKAMLIK BİNASINDA PANİK ANLARI

Deprem sırasında Esenyurt Kaymakamlık binasında işlemlerini gerçekleştirmek için bulunan vatandaşlar ile çalışanların yaşadığı panik cep telefonu kamerasına yansıdı. Gazeteci İrfan Sapmaz’ın Tweetter hesabından paylaştığı videoda depremin yarattığı panikle dışarı çıkmaya çalışanların uyarıldığı görülürken, içeride bulunan insanlar da dua etti.

İSTANBUL VE KOCAELİ’DE OKULLAR TATİL

İstanbul’da meydana gelen deprem Kocaeli kent merkezinde de hissedildi. Vatandaşlar binaları

İstanbul’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem Kocaeli’de de paniğe neden oldu.

Şehir genelinde okullarda öğrenciler bahçeye çıkarılırken eğitime yarım gün ara verildi.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, ilk bilgilere göre kentte herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığını açıkladı. İstanbul Valiliği de ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı.

KINIK: DEPREM BEKLEDİĞİMİZ BÜYÜK DEPREM FAYINDA OLDU

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, “Bu deprem Marmara’da beklediğimiz büyük deprem fayında oldu” açıklamasında bulundu. Kınık, şöyle devam etti:

“Orta büyüklükte bir deprem ve bir iki hafta bu hatta artçılar (4 ve üzeri)sürebilir. Yer kabuğunu kırabilecek bir enerji oluşturabileceğinden hasarlı ve riskli binalardaki vatandaşlarımızın evlerini terk etmesi gerekiyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.