İstanbul’da siyonist İsrail konsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenlendi

  • 16 Ekim 2016
  • 1.087 kez görüntülendi.
İstanbul’da siyonist İsrail konsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenlendi

İstanbul’da siyonist İsrail konsolosluğu önünde düzenlenen protesto gösterisinde Türkiye vatandaşı Orhan Buyruk’lunun terör rejimi İsrail güçlerince tutuklanması kınandı.

Anadolu Ajansının bildirdiğine göre, Orhan Buyruk’un özgürlüğü için platform tarafından organize edilen gösteride, Orhan Buyruk’un 17 gündür ırkçı İsrail cezaevlerinde kanunsuz bir şekilde tutulması kınandı.

Kudüs’e gitmek için bir turizm firması ile Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı’na giden Türkiye vatandaşı Orhan Buyruk isimli kişi işgal rejimi İsrail tarafından kaçırılarak gözaltına alınmıştır. 17 gündür Orhan Buyruk’u hapiste tutan İsrail ile Türkiye hükümeti arasında bu zaman zarfında birçok görüşme yapıldı, ilişkilerin normalleşmesi karşılıklı büyükelçi atama raddesine vardı. Ama tüm bunların olduğu bir zeminde ne Siyonist İsrail korsanlığından vazgeçti ve ne de Türkiye tarafı bu ilişkiler sürecinde vatandaşı Orhan Buyruk’un maruz kaldığı hukuksuzluğu gördü!

Buyruk’un Türkiye’deki avukatı Ahmet Akif Demir, müvekkilinin turist vizesi alarak Kudüs’ü ziyaret etmek için bir tur kafilesi ile 28 Eylül’de ırkçı İsrail’in Ben Gurion Havalimanı’na indiğini ve burada sorgulandıktan sonra gözaltına alındığını söyledi.

Orhan Buyruk’un eşi ve arkadaşları da bir basın açıklaması yaparak yetkilileri göreve çağırdı.

Konuyla ilgili son olarak da Buyruk’un serbest kalması için change.org üzerinden “Orhan’a Özgürlük” sloganı ile bir imza kampanyası başlatıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.