İsveç’te Sığınmacı 560 çocuk kayboldu

  • 17 Kasım 2016
  • 840 kez görüntülendi.
İsveç’te Sığınmacı 560 çocuk kayboldu

İsveç’te sığınmacı merkezlerine yerleştirilen sığınmacı çocuklardan 560’ı bu yıl içinde barındıkları merkezlerden kaçarak kayboldu.

İsveç Göçmen Dairesi’nden yapılan açıklamada sığınma başvuruları kabul edilmeyen çocukların kaçtıktan sonra nerede barındıklarının bilinmediği belirtildi.

Göçmen Dairesi istatistiklerine göre geçen yıl 288 olan kaybolan sığınmacı çocukla birlikte kayıp olan sığınmacı çocuk sayısı 1650’yi buldu. Toplam sığınmacı çocuklardan 600 kadarının hala 18 yaşının altında olduğu belirtildi.

2010 yılından bu yana sığınmacı merkezlerinden kaçarak kaybolan çocuklardan 327’sinin kayboldukları tarihte 13-15 yaş grubu, 167’sinin 7-12 yaş grubunda oldukları, 190’ının ise 7 yaşın altında oldukları açıklandı. Kaybolan sığınmacı çocukların İsveç’e anne-babaları yada bir tanıdıkları olmadan gelen 18 yaş altı çocukları kapsadığı belirtildi.

Çoğu sokaklarda yaşıyor Evsiz ve muhtaçlara yardım kuruluşu bölge sorumlularından Annika Ström, hem yalnız gelen sığınmacı çocuklar hem de başvuruları kabul edilmeyen yetişkin sığınmacıların sokaklarda artan oranda çoğaldığını gözlemlediklerini açıkladı. Annika Ström ”Bunları yardıma muhtaç kişiler için açtığımız kafelerde daha sıklıkla görüyoruz. Bunlar çok zor koşullarda yaşıyorlar ve gidecek yerleri yok. Bu insanlar sığınmacı başvuruları kabul edilmeyen ancak değişik nedenlerle ülkelerine dönemeyen insanlar” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.