İsviçre Cumhurbaşkanı Cuma günü İran’a gidiyor

  • 25 Şubat 2016
  • 1.050 kez görüntülendi.
İsviçre Cumhurbaşkanı Cuma günü İran’a gidiyor

İsviçre Konfederasyonu Cumhurbaşkanı İranlı yetkililer ile görüşmek için 26-28 Şubat tarihleri arasında İran’ı ziyaret edecek.

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Johann Schneider-Ammann, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin resmi daveti üzerinde üst düzey ve 40 kişilik bir iş adamları heyeti başkanlığında İran’ı ziyaret ederek, ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda İranlı yetkililerle görüşmelerde bulunacak.

Bu bağlamda Mehr Haber Ajansı muhabirine demeç veren Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Basın İşlerden Sorumlu Yardımcısı Perviz İslamili, bu ziyaretin Tahran ve Bern’in ticaret, ekonomik, siyasi ve kültüler ilişkilerinin geliştirilmesi bağlamında çok önemli olduğunu belirtti.

İsmaili, söz konusu önemli ziyarette iki ülke arasında başata siyasi konularda olmak üzere özellikle bankacılık, kültür ve hukuki ilişkiler konularda çeşitli mutabakat belgelerin imzalanacağını konuşmasına ekledi.

Bu arada İsviçre-İran ticaret odası başkanı Philippe Volti, bu ziyaretin büyük bir önem taşıdığını, İranlı ticari, ekonomi ve siyasi boyutlarda ilişkilerin geliştirilmesinin ülkesi açısından büyük önem taşıdığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.