İsviçre Heyeti Gazze’de Hamas Liderleriyle Görüşecek.

  • 24 Mart 2015
  • 730 kez görüntülendi.
İsviçre Heyeti Gazze’de Hamas Liderleriyle Görüşecek.

Üst düzey bir yetkiliden alınan bilgiye göre, Gazze Şeridi memurlarının maaş krizini çözmek üzere sunulan İsviçre planını görüşmek üzere İsviçreli bir heyet dün (23 Mart Pazartesi) Gazze’ye ulaştı.

Heyetin Gazze’de İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve diğer Filistinli grupların liderleriyle ve güvenlik yetkilileriyle görüşeceğini ifade eden yetkili, heyetin yapacağı görüşmelerin planla ilgili daha önceki çabaların devamı niteliğinde olacağını söyledi.

Hamas liderlerinden Basim Naim, İsviçreli heyetin son şekli verilen planla ilgili Hamas’ın çekincelerine cevap vermesinin beklendiğini bildirmiş ve Hamas’ın bakanlıkların ve kurumların birleştirilmesini ilkesel olarak kabul ettiğini ifade etmişti.

İsviçre planı, Hamas hükümeti döneminde atanan memurların resmi kurumlara yerleştirilerek Filistin Yönetimi’nden maaş alan memurlar haline getirilmesini içeriyor.

Hamas lideri, bu konunun ablukanın kaldırılması ve yeniden imarın yanında uzlaşı hükümetinin başlıca üç görevinden biri olduğunu belirterek, Hamas’ın İsviçre planına olumlu baktığını ve bu planla çözüme ulaşılabileceğini düşündüğünü, bununla birlikte hareketin çekincelerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.