İtalyan firmaları İran’da faaliyetlerine devam edecekler

  • 17 Ekim 2018
  • 1.685 kez görüntülendi.
İtalyan firmaları İran’da faaliyetlerine devam edecekler

İtalya’nın Tahran Büyükelçiliğinin Ticareti Geliştirme Müdürü Agusto Dicaçinto , ülkesinin yatırım firmalarının Amerika’nın tek taraflı yatırımlarına rağmen İran’daki faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.

Sari Ticaret Odasında açıklamada bulunan Dicaçinto, bir çok İtalya firmasından İran’da yatırım için istek olduğunu ve kendilerinin elçilikte yatırım yapmak isteyenlerin işleri ile ilgilendiklerini söyledi

İtalya’daki sanayi ve üretim firmalarının yüzde 90’ının küçük firmalarda oluştuğunu ifade eden Dicaçinto, bu firmaların ambargolar altında da İran’da faaliyetlerini yapabileceklerini söyledi.

Dicaçinto, İtalyan yatırımcıların kaygısının bankacılık ve finans konuları olduğunu bu sorunların kısa sürede çözülmesini temenni ederek, zor ekonomik şartlarda da İran’ı desteklediklerini ve bu yönde iyi niyetlerini ispatladıklarını söyledi.

İran ve İtalya arasındaki kültürel yakınlığı işaret eden İtalyan yetkili, kültürel kapasitelerin de ticaretin geliştirilmesinde kullanılmasını söyledi.

İran ve İtalya ticaret hacmi 5 milyar dolar civarındadır. İki ülke arasında 13 milyar dolar ticari protokol imzalanmıştır ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin yakın gelecekte bu miktar olması tahmin edilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.