İzmir’in Merkezinde ‘Tamamlanmadan Trafiğe Açılmış Tünel’

  • 04 Ağustos 2015
  • 592 kez görüntülendi.
İzmir’in Merkezinde ‘Tamamlanmadan Trafiğe Açılmış Tünel’

Başbakan Davutoğlu’nun 7 Haziran seçimleri öncesinde ‘alelacele’ hizmete açtığı Konak Tüneli’nde eksikler 2 aydır tamamlanamadı. Şehir Planlamacıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol, “Kentin ortasına bir karadelik açıldı. Aceleyle yapılan bu projede umarım büyük bir facia yaşanmaz” dedi

2011 seçimlerinde AKP’nin İzmir’e 35 vaadinden biri olan ve 7 Haziran seçimlerine yetiştirilen 1670 metrelik Konak Tünelleri, kentin göbeğinde adeta bir “facia potansiyeli” olarak bulunuyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 25 Mayıs’ta açtığı iki gidiş-iki geliş olan tünellerde, Haziran ayından itibaren her iki tüpte birer şerit trafiğe kapatıldı. Tüneldeki eksikleri tamamlamak için yapılan çalışmalar yavaş ilerledi. Açılışın üzerinden iki ay geçmesine karşın eksiklikler tamamlanmadı.

Konak Tünelleri’nde havalandırma, haberleşme, yangın algılama ve ihbar, trafik kontrol, anons sistemlerindeki eksikliklerin tam olarak tamamlanmadığı öğrenildi. Uzmanlar tünelin bu eksikliklerle açılmasının riskler taşıdığı uyarısı yaptı. Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ise hayati ve trafik güvenliğini etkileyecek eksiklikler olmadığını, montajların sürdüğünü ve gerekli önlemlerin alındığını iddia etti.

YANGIN ALGILAMA VE TELEFON YOK

Konak Tünelleri’nde henüz, karayolu tünellerinde bulunması gereken standartlarda havalandırma sistemi devreye girmedi. Yangın algılama ve ihbar sistemi yok. Telefon kulübeleri konulmasına karşın içinde telefon yok. Çünkü iletişim hattı henüz kurulmadı. Olası bir kaza veya afette kullanılacak tünel içinde olması gereken iletişim sistemi bulunmuyor. Anons sistemi devreye sokulmadı. Sürücüleri hızları konusunda uyaran ve düzenleme yapan trafik kontrol sistemi de çalışmıyor.

ŞEHİR PLANCILARI ODASI BAŞKANI: CİDDİ EKSİKLER OLABİLİR

İzmir Şehir Planlamacıları Odası Başkanı Özlem Şenyol, Konak Tünelleri’nin aceleye getirilmesini anormal, eksikliklerin olmasını ise normal karşıladığını dile getirdi. Ülkenin içerisinde bulunduğu panik ortamında insanlar üzerinde daha fazla panik etkisi yaratmak istemediklerini ifade eden Şenyol, bilmediğimiz çok daha ciddi eksiklerin olabileceğini söyledi.

Tünel başladığında fiziksel test ve etütlerin yapıldığının kamuoyuna ve kendilerine bildirildiğini söyleyen Şenyol, test ve etütlerin ne kadar sağlıklı yapıldığı konusunda kuşkuları olduğu dile getirdi. Jeoloji Mühendisleri Odası’nın da daha önce tünelin heyelan bölgesinde olduğuna dair ifadeleri olduğunu hatırlatan Şenyol, tüneldeki eksiklikler nedeniyle bir felaket yaşanabileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.