İzzeddin El-Kassam Tugayları Üyesi Mücahit Muhammed Fakih Şehit Oldu

  • 27 Temmuz 2016
  • 1.530 kez görüntülendi.
İzzeddin El-Kassam Tugayları Üyesi Mücahit Muhammed Fakih Şehit Oldu

İşgal güçlerinin El-Halil’in kuzeyindeki Surif beldesinde bir evi kuşatmasının ve yedi saat süren çatışmaların ardından İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesi bir mücahit şehit oldu.

İşgal ordusu sözcüsü Avichay Adraee, bu sabah (27 Temmuz Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Muhammed Fakih isimli Filistinli direnişçinin şehit olduğunu açıkladı.

İşgal güçlerinin Fakih’in gizlendiği evi kuşattığını ve Filistinli direnişçinin ateşle karşılık verdiğini bildiren Adraee, işgal güçlerinin evi birkaç füzeyle hedef aldığını ve daha sonra da iş makinalarıyla yıktığını, yıkılan evin enkazı altında Fakih’in elinde kalaşnikof ve el bombasıyla bulunduğunu ifade etti.

İşgal ordusu sözcüsü, Fakih’in bu ayın başında Otniel Yahudi Yerleşkesi yakınlarında Haham Michael Mark’ın öldürülmesi eylemini gerçekleştiren hücrenin üyesi olduğunu öne sürdü.

İşgal güçlerinin ayrıca Muhammed Fakih’e yardımcı olduklarını iddia ettiği üç Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Muhammed Fakih’in hareket üyesi olduğunu açıklayarak, Surif beldesinde işgal güçleriyle girdiği çatışmada şehit olduğunu belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin dün akşam geç saatlerde Surif beldesinde Mahmud Muhammed El-Hıyh’in evini kuşattığını bildirirken, görgü tanıkları işgal askerlerinin megafonla Filistinli direnişçiye seslenerek teslim olmasını istediklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.