İzzettin El Kassam, İşgal Rejimiyle Esir Takası Pazarlıkları Yapıldığı İddiasını Yalanladı ​

  • 26 Nisan 2018
  • 1.874 kez görüntülendi.
İzzettin El Kassam, İşgal Rejimiyle Esir Takası Pazarlıkları Yapıldığı İddiasını Yalanladı ​

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejimiyle yeni bir esir takası için pazarlıklar yürütüldüğü yönündeki haberleri yalanladı.

Hamas, dün akşam (25 Nisan Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamanın yalan ve iftira olduğu belirtildi.

Bildiride, esir işgal askerleri dosyasını idare etmekte başarısız olan Netanyahu’nun işgal toplumunu kandırmaya çalıştığı ifade edildi.

İşgal rejiminde yayınlanan Israel Hayom gazetesinin dün yayınladığı bir habere göre, Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada, esir takası pazarlıklarında ilerleme sağlandığı öne sürülmüştü.

Haberde ayrıca, Hamas ile pazarlıkların yürütüldüğü kanallara zarar vermemek için işgal rejimi hükümetinin bu konuda sarf ettiği yoğun ve büyük çabaların ayrıntılarının açıklanmayacağı iddia edildi.

İşgal rejimi çeşitli basın yayın organları aracılığıyla Gazze’de esir tutulan işgal askerleri hakkında konuşarak askerlerle ilgili bilgi edinmeye ve Hamas’a baskın yapmaya çalışıyor.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, elinde dört işgal askerinin esir bulunduğunu açıklamış fakat daha fazla bilgi vermemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.