Japonya Başbakan Danışmanı, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile görüştü

  • 19 Şubat 2016
  • 730 kez görüntülendi.
Japonya Başbakan Danışmanı, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile görüştü

Tahran’da bulunan Japonya Başbakan Danışmanı, İran Cumhurbşakanı Yardımcısı ve Çevre Koruma Kurumu Başkanı İbtikar ile bir araya geldi, görümede İranlı yetkili, yaptırım sonrası dönemde muhtelif ülkelerle işbirliğini arttırmak için uygun fırsat sağlandığını belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar bugün Japonya Başbakanı Başdanışmanı Katsu Yuki Kavwai ile yaptığı görüşmede, Japonya Başbakanı’na iki ülke arasında çevre başta olmak üzere ikili ilişkilerin geltişilmesi için çabalarından dolayı teşekkür etti.

İbtikar, yaptırım sonrası dönemin iki ülkenin çevre başta olmak üzere çeşitli alanlarda münasebetlerini pekiştirmek için bir fırsat olabileceğini belirtti.

Bayan İbtikar, İran ve Japonya’nın yaptırım döneminde çevre konusunda özellikle işbirliği yaptığına işaretle, Japonya’nın teknik ve ihtisas yardım ve destekleriyle dünyanın en önemli göllerinden sayılan Urumiye gölünün ihya edildiğini ifade etti.

Japonya Başbakanı da, Tokyo’nun yeni miladi yılda İran ile çevre dahil münasebetlerini takviye etmek istediğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.