Japonya saatte 360 km hız yapan trenini görücüye çıkardı

  • 08 Haziran 2019
  • 3.365 kez görüntülendi.
Japonya saatte 360 km hız yapan trenini görücüye çıkardı

Japonya, saatte 360 km. hız yapan yolcu trenini görücüye çıkardı.

Japon medyasına göre, sözkonusu trenin 1320 yolcu kapasitesine sahip olduğu anlaşılıyor.

Sözkonusu trenin 2020 yılında hizmete girmesi bekelinor. Japonya’da halihazırda yolcu trenin maksimum hızı saatte 285 km.’dir.

Bu arada Çin de, saatte 600 kilometre hızla gidecek maglev treninin prototipini geçtiğimiz haftalarda tanışmıştı. Maglev, manyetik kaldırma kuvveti kullanılarak raylara temas etmeden ilerleyen trenler için kullanılıyor.

Çin Merkez Televizyonu (CCTV), ülkenin Şandong eyaletine bağlı Çingdao kentinde saatte 600 kilometre hızla yol alacak maglev treninin prototipini montaj hattında görüntüledi.

Projeyi geliştiren Çin devlet şirketi China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC) Çingdao Sıfang Co. Şirketi Başmühendis Yardımcısı Ding Sansan, prototipin kilit öneme sahip teknolojileri ve yüksek hızlı maglev tren sisteminin önemli teknolojik bileşenlerini test edebileceğini dile getirdi.

Şirket, 2021 yılında ise maglev trenin kapsamlı testlerini yaparak test sürecini tamamlamayı planlıyor.

Söz konusu maglev treninin hizmete girmesi durumunda saatte 350-400 kilometre hızla giden yüksek hızlı tren ve saatte yaklaşık 800 kilometre hızla uçan yolcu uçakları arasındaki boşluğu doldurması bekleniyor.

Maglev treni projesi, Çin Komünist Partisi’nin 13’üncü 5 Yıllık Planı’nın (2016-2020) önemli projelerinden biri olarak görülüyor.

Maglev teknolojisi, trenin manyetik alanlarda hareket etmesini sağlıyor. Söz konusu teknolojide manyetik alan enerjisinden kaynaklı manyetik kaldırma gücü tren ve ray sistemi arasında herhangi bir temas ve sürtünme olmasını önlüyor. Bu sayede tren yavaşlatıcı etkenlere maruz kalmadığı için yüksek hızlara ulaşabiliyor.

Dünyanın ticarileşmiş ilk maglev treni Japonya’nın Nagoya kentinde 2005 yılında hizmete girmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.