John Kerry: İran lideri atom bombası üretimini yasakladı ve bu doğru bir karardı

  • 30 Eylül 2016
  • 992 kez görüntülendi.
John Kerry: İran lideri atom bombası üretimini yasakladı ve bu doğru bir karardı

Amerikan dışiÅŸleri bakanı John Kerry, Ä°ran’ın en üst düzeydeki liderinin nükleer silahların üretimi ve kullanılmasını yasakladığını belirterek, Ä°ranlıların bu emre baÄŸlı kalması ve bu tür silahlara sahip olmadığını ispatlamasının da nükleer anlaÅŸma ortamını hazırladığını söyledi.

Fars haber ajansına göre, Kerry,  dün  İran ile varılan nükleer anlaÅŸma konusunda televizyondan canlı programda yaptığı  açıklamada ayrıca Suriye’deki gidiÅŸata temas etti ve ‘Halep’in  bombalanmasının devam etmesinin kaygı verici olduÄŸunu belirterek; Amerika ve Rusya arasında  Suriye konumunda görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Kerry,  nükleer müzakere anlaÅŸması KOEP’e de temas ederken,  İranlıların bu zamana kadar anlaÅŸmaya baÄŸlı kaldıklarını gösterdiklerini ama Ä°ranlıların Amerika’nın nükleer anlaÅŸmaya baÄŸlı kalmadığını düşündüklerini halbuki  kendilerinin baÄŸlı kaldıklarını iddia etti.

Amerikan dışiÅŸleri bakanı Kerry, nükleer konuda müzakerelerin yapıldığı günlere de temasla,  ”Ä°ran’ın dini lideri Ä°mam Ali Hamenei,  doÄŸru karar aldı ve nükleer silahların üretimini  yasakladı ve Ä°ranlılar da onun bu emrine itaat ettiler ve böylece nükleer anlaÅŸma imzalandı” dedi.

Kerry, nükleer anlaÅŸmanın Ä°ran ve Amerika arasında bütün sorunları halletmediÄŸini  zira  İran’ın füzeleri ve bölgesel tutumuyla ilgili olarak Amerika ve Ä°ran arasında sorunun ve görüş ayrılıklarının sürdüğünü söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.