Kabil’de bombalı saldırı: 24 ölü

  • 24 Temmuz 2017
  • 956 kez görüntülendi.
Kabil’de bombalı saldırı: 24 ölü

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 24 kişi hayatını kaybetti. Aracın polis tarafından durdurulduktan sonra infilak ettiği bildiriliyor.

Bu yılın ilk altı ayında yüzlerce kişinin bombalı saldırılarda yaşamını yitirdiği Afganistan, bir güne daha patlama sesleriyle uyandı.

Başkent Kabil’deki bir Şii mahallesinde patlatılan bomba yüklü aracın en az 24 kişinin ölümüne neden olduğu bildiriliyor.

Patlayıcı yüklü araç Başkan Yardımcısı Muhammed Muhakkık’ın evine doğru giderken polis tarafından durduruldu ve bu sırada infilak etti. Afgan polisi, ilk belirlemelere göre 42 yaralının hastanelere taşındığını açıkladı.

Afganistan İslami Vahdet Partisi Başkanı Muhammed Muhakkık, Afganistan İslami Cemiyet Partisi İcra işleri başkanı Ata Muhammed Nur ve Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı General Dostumla birlikte Afganistan cumhurbaşkanı Eşref Gani’ye karşı ortak koalisyon oluşturmuştu.

Afganistan’da Ocak-Haziran dönemindeki saldırılarda 661 can kaybı var. Saldırıları terör örgütleri IŞİD veya Taliban üstlendi. Haziran ayında büyükelçiliklerin bulunduğu semtte gerçekleşen patlamada 90 insan yaşamını yitirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.