Kabil’de İran-Afganistan ilişkileri ele alındı

  • 07 Haziran 2017
  • 986 kez görüntülendi.
Kabil’de İran-Afganistan ilişkileri ele alındı

Kabil’de bulunan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı İbrahim Rahimpur’un Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile bir araya geldiği açıklandı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı İbrahim Rahimpur dün Salı günü Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen Uluslararası ”Kabil Süreci” konferansına katılmak üzere bu ülkeye gitti. Rahimpur’un konferans esnasında Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile görüştüğü belirtildi.

Bu görüşmede Afganistan’da son günlerde gerçekleşen terör eylemleri nedeniyle bu ülkenin devleti ve halkına başsağlığı dileyen Rahimpur, İran’ın Afganistan’ın başkanlığında organize edilen ”Kabil Süreci”ni olumlu karşıladığını kaydetti.

Gani de bu görüşmede, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yeniden seçilmesini tebrik ederek, tüm alanlarda karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Tahran-Kabil ilişkileri ele alınan görüşmede, uluslararası transit alanında İran-Afganistan-Hindistan arasında imzalanan anlaşmanın acilen yürürlüğe girmesi gerektiği vurgulandı.

İbrahim Rahimpur’un başkent kabil’de Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Hanif Etmer ile de bir araya geldiği kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.