Kahraman Yemen Halkı Sokaklarda! Kahrolsun Amerika Kahrolsun Suud!

  • 14 Kasım 2017
  • 1.240 kez görüntülendi.
Kahraman Yemen Halkı Sokaklarda! Kahrolsun Amerika Kahrolsun Suud!

Bugün Yemen’in başkenti Sana’da çok sayıda kişinin katılımıyla düzenlenen gösteride, Suudi Arabistan’ın Yemen’e uyguladığı abluka ve ambargo protesto edildi.

Yemen’in başkenti Sana bugün Suudi Arabistan ve ABD aleyhinde geniş çaplı protesto eylemlerine sahne oldu.

Eylemin ardından bir açıklama yapan eylemciler, uluslararası camianın gözü önünde Yemen halkının bombalanıp, katliam edilmesi ve abluka altına alınmasına dikkat çekerek, Suudi koalisyon ABD, İngiltere ve İsrail’in yardımıyla dirençli Yemen halkına yönelik saldırılarına devam ettiğini belirttiler.

Uluslararası camiayı Suudi koalisyonun Yemen’deki cinayetlerine karşı sessizliği yüzünden eleştiren eylemciler, bu sessizliğin mütecavizleri daha da küstahlaştırdığını, nitekim sınırları kapatarak, milyonlarca masum Yemenli’nin ölüme terk edildiğini vurguladılar.

Yemenli eylemciler ayrıca mütecaviz koalisyonun Yemen’i havadan, karadan ve denizden abluka ve ambargo altına alma girişimini kınadılar.

Başkent Sana’da düzenlenen eyleme katılan Yemenliler ayrıca, halkın Yemen’in füze gücünün mütecavizlere karşı rolünü takdir ederek, bu gücün arttırılmasına vurgu yaptılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.