Kalamun’un büyük bölümü Suriye Ordusu ve Hizbullah’ın kontrolünde

  • 12 Mayıs 2015
  • 1.039 kez görüntülendi.
Kalamun’un büyük bölümü Suriye Ordusu ve Hizbullah’ın kontrolünde

El Meyadin televizyonu, Lübnan Direnişi güçlerinin Lübnan’ın Nahle adisi eteklerine hakim konumda bulunan Kalamun’daki 2400 metre rakımlı Karne Abdulhalık’ı kontrol altına aldığını bildirdi.

Suriye ordusu ve Hizbullah’ın Ras Ma’rra bölgesindeki Nusra Cephesi ve müttefiklerine yönelik operasyonlarının sürdüğünün belirtildiği haberde çok sayıda militanın öldürüldüğü bildirildi.

Suriye ordusu ve Hizbullah’ın stratejik öneme sahip el-Cubba vadisini tamamen kontrol altına aldığını belirten el-Meyadin’in saha muhabiri Tima Rumani, Suriye ordusunun 45 kilometre genişliğindeki Asel el-Vard vadisini kontrol altına almasından sonra ordu ve Hizbullah birliklerinin el-Cubba vadisini de silahlı gruplardan temizlemesiyle birlikte 200 kilometre karelik bir alanın Suriye ordusu ile Hizbullah’ın eline geçtiğini söyledi.

El Meyadin Muhabiri, silahlı grupların Asel el-Vard ve el-Cubba vadisindeki yenilgisinden sonra Ras el-Ma’rra, Flita ve Kara’ya doğru çekilmeye başladıklarını belirtti böylece silahlı grupların büyük bir bölümünün 400 kilometre karelik Arsel eteklerinde toplanmış olacağını ve buranın ise doğu, güney ve kuzey yönlerinden Suriye ordusu ve Hizbullah’ın kuşatması altında bulunduğunu söyledi.

Bölgenin batı yönünde ise Lübnan ordusu birliklerinin bulunduğu bildiriliyor.

Hizbullah birlikleri tarafından ele geçirilen Nusra cephesine ait mevzilerde bulunan gıda, askeri teçhizat ve mühimmatların görüntülerini yayımlayan el-Meyadin televizyonu, üzerinde İbranice yazıların yer aldığı askeri teçhizatın varlığına dikkat çekti.

Ydh

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.